Dijeta 13. svibnja 2011.

Čučnjevima do savršene guze

Cucanj1
1/3
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nikolina na treningu najčešće vježba sa slobodnim utezima i girjama, a njezin osobni trener Edin osmislio je vježbe sa čučnjevima i penjanjem na sanduk koje su idealne za Nikolinine kritične zone - guzu i bokove. Nikolina nam se povjerila kako joj je najveća noćna mora traka za trčanje

Trening sa utezima

Nikolinin osobni trener i prof. kineziologije Edin Jusufagić iz fitness centra Blue Gym u Rijeci komentirao je njezine početke u teretani, objasnio kako je osmislio Nikolinine treninge, te otkrio koje vježbe će Nikolini pomoći kod njezinih kritičnih točaka - bokova i guze.

'Treniramo tri puta tjedno, ponedjeljak, srijeda i petak, prvi tjedan radili smo na upoznavanju sprava i pravilnom izvođenju vježbi. Puno vježbi radimo sa slobodnim utezima, girjama i ostalim rekvizitima, a sprave za sada malo koristimo', kaže Edin.

Uvodni dio sata je obično trčanje na traci koje traje 15-ak minuta, ali  Edin nam je otkrio kako Nikolina uvijek dođe ranije pa trči duže. Nakon trčanja ide istezanje i prelazak na izvođenje vježbi.

'Budući da su njene kritične točke guza i bokovi radimo razne kombinacije čučnjeva, iskoraka, penjanja na sanduk, a najčešće radimo kružne treninge'.

Nikolina trči poput maratonca

'Izaberemo 4 do 5 vježbi koje obuhvaćaju cijelo tijelo, ali naglasak je na vježbama za donji dio tijela (čučnjevi, trbušnjaci, sklekovi, iskoraci) i kombiniramo ih s trčanjem (obično 3 minuta trčanja nakon kruga), nakon odrađena 3 do 4 kruga izaberemo nove 4 vježbe (zgibovi, zamah sa girjom, penjanje na sanduk, trbušnjaci) koje također kombiniramo sa trčanjem. Pauza između krugova je 1 minuta, a kod promjene vježbi 3 minute. Na kraju treninga imamo 10-ak minuta laganog trčanja ili hodanja i istezanje. S vremenom ćemo povećavati broj ponavljanja i broj vježbi koje se izvode'.

'Nikolina je odlično prihvatila ovakav način treninga i odrađuje ga bez ikakvih problema. S obzirom na volju koju pokazuje vjerujem da neće biti problema s postizanjem cilja', pozitivan je Edin.

Nikolinini dojmovi

Upoznavanje s trakom za trčanje

Nikolina nam je opisala svoj prvi susret s trakom za trčanje, za koju je priznala kako joj predstavlja pravu noćnu moru.

'Odrađeni treninzi nisu ni približni onom prvom. Počelo je biti sve napornije. Prošli smo fazu upoznavanja. Traka za trčanje. Moja noćna mora.

Ne mogu puno trčati, odmah se uspušem i dišem na škrge. Objasnila sam Edinu da bi možda bilo najbolje da za prvi put brzo hodam jer da sam s trčanjem na ''VI''.

'Imala sam osjećaj kao da se penjem na Himalaju, nikad kraja... oblivena znojem, a drugi dan nisam osjećala svoje tijelo. Mišići se javljaju, nije im jasno što se događa.

Pogled mi stalno leti na timer. Vrijeme mi nikako ne prolazi, izgleda kao vječnost. Srce mi tuče, ne mogu doći do zraka , ali tješim samu sebe moraš i gotovo. Kada uđem u svlačionicu doslovno moram svaki komad odjeće odljepljivati sa sebe.

Svaki novi trening me veseli

'Svaki novi trening me veseli, bez obzira što ne znam što me čeka. Iz dana u dan intenzitet vježbanja sve više raste. Pomalo traka za trčanje i ja prelazimo na ''TI''.

'Mišići se bude, tijelo je sve laganije, osjećam se lakšom. Sretna sam, zadovoljna i ispunjena pozitivnom energijom', ispričala je Nikolina.

Na treninzima joj je sve lakše i zahvaljujući adidas odjeći, koja je napravljena posebnom Clima lite tehnologijom.

Riječ je o laganoj i prozračnoj tkanini koja odvodi znoj od kože. Na taj način poboljšava regulaciju prirodne temperature tijela, te omogućuje osjećaj suhoće i svježine prilikom napornih treninga.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.