Fitness Vježbe za mršavljenje 16. listopada 2021.

3 ultimativne vježbe za čvrst trbuh i stražnjicu

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Lijepo oblikovana stražnjica i čvrst trbuh nešto su o čemu sanja gotovo svaka žena. Kako bi to postigla, ali i održala, potrebno je redovito vježbati. Marino Bašić, osobni trener, donosi ti 3 jednostavne vježbe koje će tvoj trbuh i stražnjicu dovesti do savršenstva.

Čučnjevi

Najbolja vježba za podizanje stražnjice svakako je čučanj. Pravilan način izvođenja čučnja jest da stražnjicu guraš prema iza i polako se spuštaš prema dolje. Imaj na umu da se pri tome ne spuštaš preduboko i da ne guraš prejako koljena prema naprijed.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Ovaj potez, ima razne varijacije što je samo jedan od razloga da ga učiniš glavnim dijelom treninga za gluteus, a tradicionalni iskorak je na tronu vježbi za savršenu stražnjicu.

Iskorak

Iskorak je jedna od najboljih vježbi za oblikovanje stražnjice i nogu, a istovremeno će i ubrzati tvoj metabolizam. Kako bi oni bili što učinkovitiji, ali i bezopasni, važno je držati se određenih pravila.

Kreni iz uspravnog stava tako da ti je kralježnica što ravnija. Jednom nogom napravi iskorak prema naprijed tako da koljeno držiš pod pravim kutem. Pazi da tijelo ne naginješ prema naprijed te naizmjence radi iskorak jednom pa drugom nogom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Plank

Za trbuh se, osim pretklona trupa (trbušnjaka), može izvoditi i prednji izdržaj (plank). Plank se izvodi tako da staneš u položaj sličan položaju skleka, ali za razliku od klasičnog skleka, podlakticama se osloni na podlogu. Laktove postavi direktno ispod ramena.

Nožne prste stavi u poziciju kao kad radiš sklekove. Pazi da koljena nikako ne savijaš i da ti kukovi ne propadaju. Ovaj položaj drži 30 sekundi. Iako plank vježba izgleda jednostavno, mnogi se prevare i shvate da mogu izdržati u toj poziciji manje od minute.

Možda te zanima... Dvije vježbe s vlastitom težinom koje oblikuju cijelo tijelo Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.