Fitness Vježbe za mršavljenje 24. rujna 2022.

3 vježbe koje nakon samo jednog izvođenja daju rezultate

Foto: Thinkstock Za zahtjevnije treninge stražnjice dodaj malo težine svojim omiljenim potezima. Iako čučnjevi i mrtvo dizanje mogu izgledati slično, oni ciljaju različite mišiće
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mišići se ne mogu izgraditi u jednom danu , ali to ne znači da nakon određenih vježbi ne možeš postići instant definiciju. Ako ponavljaš određeni pokret kroz 3 do 5 serija i 8 do 12 ponavljanja poboljšava se prokrvljenost tijela i mišići se "napuhuju" na dobar način, kaže Erica Suter, fitness trenerica.

Vježba s girjom

  • Ova dinamična vježba snage djeluje na cijeli stražnji dio tijela, poput stražnjice, leđa i zdjelice te ih tonira, kaže trener Pete McCall. Osim toga revitalizira krvožilni sustav i potiče znojenje što sve skupa smanjuje nadutost trbuha uzrokovanu zadržavanim vode ili zatvorom.
  • Za trenutačni rezultat: Stani s razmaknutim nogama u širini ramena. Savij koljena, gurni bokove unazad i primi vrh girje s obje ruke (girja treba biti dovoljno teška kako bi vježba imala učinka, ali ne toliko teška da ti onemogućava pravilno držanje). Girju podigni ispred prsa i pusti je da ti "padne" između nogu pri tom stisni mišiće stražnjice. Pusti  neka se girja vrati nazad i to je jedno ponavljanje.

Trener predlaže idealan raspored vježbanja kroz tjedan

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Mrtvo dizanje

  • Ova vježba namijenjena je isključivo oblikovanju stražnjice, već nakon jednog seta primijetit ćeš da su ti mišići čvršći i zaobljeniji. Gluteusi predstavljaju najveću mišićnu grupu u tijelu , a ova vježba snažno djeluje na njih.
  • Za trenutačni rezultat: Stani s razmaknutim nogama u širini kukova i blago povijenih koljena. Pete su tijekom izvođenja vježbe čvrsto na zemlji, kralježnica treba biti ravna, a trup se ne naginje previše naprijed. Mrtvo dizanje se izvodi aktivacijom mišića nogu i leđa zajedno. Povuci šipku s poda, pogled treba biti usmjeren naprijed, a ne u pod. Povlačenje šipke mora biti kontrolirano, bez trzaja. Ramena trebaju biti utegnuta prema nazad, a lopatice spojene. Spuštanje šipke se također izvodi kontrolirano, a leđa su tijekom cijelog pokretom ravna. Lagano savij koljena i izbaci stražnjicu. Polako se sagni u kukovima i spusti šipku do koljena. Trebaš osjetiti blago istezanje u stražnjici. Povuci šipku prema gore, natrag u početni položaj.

Kako se mršavi s 20, 30 i 40 godina

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Sumo skokovi

  • Ova vježba zagrijava cijelo tijelo, jača dubinske mišiće te dodatno snaži unutarnju stranu bedara i čini da se instantno osjećaš čvršće i jače.
  • Za trenutačne rezultate: StanI u položaj dubokog čučnja s laktovima u pregibu i spojenim dlanovima u razini prsa. Skoči uvis s ispruženim bedrima i opruženim skočnim zglobovima, a na udah se dočekaj o puna stopala u početnom položaju. Za najbolje rezultate neka jedan set traje 30 sekundi.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.