Fitness 28. rujna 2017.

10 razloga zašto je bolje biti u vezi s teretanom nego s muškarcem

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Biti s nekim u vezi može biti zabavno i zanimljivo, ali ponekad može biti i prava katastrofa. Možda nakon tih ljubavnih turbulencija poželiš odbaciti sve te 'ljudske' emocije i objeručke prihvatiti monogamiju s jednom 'neljudskom' stvari, a to je teretana, koja te nikad neće iznevjeriti niti zahtijevati ništa što ne želiš.

Pročitaj ovih deset razloga i uvjeri se zašto je ponekad bolje zamijeniti ljubav i romantiku s trčanjem i dizanjem utega:

1. Ako se želiš uistinu posvetiti nečemu, posveti se nečemu što će ti zasigurno pomoći, a ne povrijediti te

Veze uglavnom dolaze u paketu s dramom, slomljenim srcima, depresijom (naravno, i nekim lijepim stvarima poput maženja). Ali, biti u potpunosti posvećen teretani može imati samo jedan, pozitivan ishod za tebe - poput super sexy tijela i otpuštanja stresa iz organizma. 

2. Teretana ti neće nikada otkazati spoj ili ti ne odgovoriti na poruku

Ona je uvijek na jednom mjestu, ne može pobjeći, ne može se sakriti, i ne može ne odgovoriti na tvoje poruke, snapove i notifikacije na Facebooku. E to se zove partner na kojeg se možeš osloniti!

Vjezbanje_Plava Možda te zanima... Jutro je za trčanje, večer za teretanu Fitness

3. Nikada te ne pita zašto si preskočila trening ili uzela pauzu

Nema poruka poput "Gdje si?", "Zašto me nisi nazvala?" ili "Moramo razgovarati." Nikada. Teretanu možeš posjećivati prema tome kako se osjećaš i ne moraš nikome odgovarati (osim sama sebi ako se grizeš zbog preskočenih termina).

4. Uvijek te prihvaća baš onakvu kakva jesi 

Trenirka, znoj, kosa u repu, dok trčiš bez šminke - ona te najviše voli takvu. Čak i kada si u svom najgorem izdanju, nakon napornog kardija ili u svom najboljem, kada rasturiš dizanje utega bez ičije pomoći.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

5. Jedino tko vara u vezi si ti kada ne odradiš zadnje sklekove kako treba

U istraživanju iz 2015. godine za časopis Men's Fitness, 58% ispitanika priznalo je da je prevarilo svog partnera bar jednom tijekom veze. Pogodi tko ti ti neće nikada napraviti? Tvoja teretana.

6. Endorfini koji se ispuštaju tjelovježbom najbolji su djevojčini prijatelji 

Kada te već sve boli pri kraju vježbanja, tvoje tijelo otpušta endorfine, koji se također nazivaju 'prirodnim opijatima'. Oni uzrokuju onaj osjećaj poletnosti, sreće i ispunjenosti nakon napora. Kao onaj osjećaj uspjeha nakon raznoraznih 'kotrljanja' po krevetu s tvojim dragim - samo je ovo puno lakše za postići.

Sex_2450X300_2 Možda te zanima... Klitoris i G točka: Tri načina da doživiš dvostruki orgazam istovremeno Psiha i seks

7. Postat ćeš pametnija 

Istraživanja su pokazala kako vježbanje pospješuje pamćenje, učenje i druge funkcije mozga. Dok te veza nužno ne zaglupljuje, može ti smanjiti percepciju o nekim stvarima. 

8. Nisi obvezana prema samo jednoj teretani, treningu ili partneru za vježbanje

Ovo ne samo da je dobro za tvoje fizičko stanje, nego i za tvoj mozak. Istraživanja su pokazala kako tjelovježba izaziva tvoje tijelo va više načina - dizanje utega jedan dan, drugi dan joga, treći trčanje i tako dalje, što ti svaki dan pomiče granice izdržljivosti i sposobnosti. Tvoj mozak također postaje snažnijim; prema još jednoj studiji, objavljenoj u američkom Časopisu psihologije, pokazala je kako različite vrste vježbanja utječu na tvoj mozak svaka na svoj način. To znači da što ih više mijenjaš, to će ti mentalno više koristiti. 

9. Može biti skoro sve osim 'komplicirano'

Dođeš, odvježbaš i osjećaš se odlično. Najgora stvar koju moraš napraviti jest izabrati trenirku i program koji ćeš odraditi taj dan. Nema nećkanja i razmišljanja što druga osoba misli i želi. 

10. Nema šanse da ti srce bude slomljeno

Ako si ikada prije preživjela teški prekid, razumiješ kako je to vratiti se u prazan i hladan stan slomljenog srca. Želiš se samo ušuškati u krevet i nazvati najbolje prijateljice. E pa, teretana ti to neće nikada, ama baš nikada napraviti, tako da nema razloga da se suzdržavaš. Samo naprijed, curo!

Srce_10 Možda te zanima... Kako je naš IQ povezan s bolestima srca? Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.