Psiha i seks Seks i veze 03. svibnja 2017.

Klitoris i G točka: Tri načina da doživiš dvostruki orgazam istovremeno

Sex_2450X300_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pođimo od pretpostavke da ti klitorisni orgazmi nisu nepoznanica, a možda si čak imala orgazam G-točke. Stručnjaci kažu da ih je moguće doživjeti zajedno. Jasno da je to nešto složenije nego da imaš jedan ili drugi, ali Amy Levine, seksualna terapeutkinja objašnjava kako je moguće iskusiti to dvostruko zadovoljstvo.

Kako bi doživjela dvostruki orgazam, trebaš stimulirati i klitoris i G točku istovremeno, a kako ćeš to učiniti ovisi radiš li to sama ili s partnerom.

Tijekom masturbacije - stimuliraj klitoris rukom (kako ti odgovara) i nemoj koristiti seksualna pomagala. Kad si blizu orgazma, upotrijebi dildo posebno dizajniran za podražaj G točke i nastavi sa stimulacijom klitorisa. Važno je da ne stavljaš dildo u vaginu dok se jako ne uzbudiš jer se samo tada može napipati G točka, savjetuje Levine.

Žena_Orgazam | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Tijekom oralnog seksa - neka se partner fokusira na tvoj klitoris i kad si blizu orgazma, neka stavi prst u tvoju vaginu. Kako bi lakše napipao tvoju G točku, lezi na leđa i podigni noge, neka stavi prst u rodnicu, a da su mu dlanovi pritom okrenuti prema gore. G točka je na pola puta između vaginalnog otvora i cerviksa i može se osjetiti pod prstima, može podsjetiti na površinu oraha. Ako posjeduješ uređaj za stimulaciju G točke neka ga koristi umjesto prstiju kako bi se mogao više posvetiti klitorisu.

Seks_Neobavezni_1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Tijekom seksa -  Levin savjetuje da ti partner stimulira G točku prstima ili "igračkom" za vrijeme predigre. Zatim zauzmi doggy poziciju  jer je ona odlična za stimulaciju G točke. Umjesto da su ti ruke ravne najbolje je da se oslanjaš na laktove jer će tako tvoja G točka biti maksimalno stimulirana.

Kako prepoznati ženski orgazam?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.