U subotu sam se prošetala zagrebačkim Dolcom i naišla na šumske jagode. Naravno, morala sam ih kupiti i napraviti nešto s njima. Iako sam u prošlim receptima koristila jagode, šumske jagode zaslužile su svoj poseban recept jer njihov je okus veličanstveniji i ukusniji. Kombinacija sa đumbirom vjerojatno nije uobičajena, ali meni je bila veoma ukusna
Uvjeri se i sama odgovara li ti ova kombinacija i isprobaj recept.
Sastojci:
- 3 jaja
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žlice agavinog sirupa
- 100 g integralnog brašna
- 20 g običnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 120 g maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 žlica naribanog đumbira
- šumske jagode
- pekmez od jagoda
Postupak:
Zajedno istuci maslac sa šećerom i agavinim sirupom. Polako dodaj jaje po jaje te zatim obje vrste brašna i prašak za pecivo. Naribaj đumbir te ga umiješaj u smjesu. Peci na 180 stupnjeva jedno 20 minuta i provjeri čačkalicom je li biskvit pečen. Ponovi postupak za još jedan biskvit. Kada se biskviti ohlade, premaži ih 3 milimetara debelim slojem domaćeg pekmeza od jagoda. Na jedan biskvit položi šumske jagode, a drugim ih prekrij sa stranom namazom pekmezom prema dolje. Posluži s toplim čajem od đumbira.
Dobar tek!