Zdravlje Wellness 28. srpnja 2019.

Ovo večeras nemoj napraviti svojoj kosi i ujutro ćeš se ponositi frizurom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Neke navike, ma kako se činilo čudno, mogu jako oštetiti kosu. Evo što bi trebali izbjegavati prije spavanja da ti kosa ostane lijepa i zdrava Beauty sleep ne treba samo tvojoj koži, već i kosi.

I dok znamo investirati vrijeme i novac u noćnu njegu kože, često kosu ne samo da zanemarujemo, već joj i štetimo. Evo koje su najčešće pogreške koje radimo navečer zbog čega kosa trpi:

  • Spavaš na gruboj jastučnici - svilena jastučnica je jako dobra za kožu lica i jednako dobra za tvoju kosu. Naime, pamučne jastučnice izvlače vlagu iz vlasi koje postaju isušene i lomljive. Svilena jastučnica ne samo da će smanjiti isušivanje kose, već će i zbog manjeg trenja povećati šanse da se ujutro probudiš s lijepom frizurom.

Kosaaaa | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

  • Ideš u krevet s raspuštenom kosom - iako se odlazak u krevet sa spuštenom kosom čini najprirodnijom stvari na svijetu, ovako je možeš više oštetiti, pogotovo ako ti je kosa jako duga. Raspuštena kosa će se, dok se okrećeš u snu, petljati i mrsiti, a i lakše lomiti. Zato je najbolje da kosu svežeš u labavu pandžu na vrhu glave.
  • Ideš na spavanje s vlažnom kosom - jasno nam je da si nekad preumorna da bi sasvim osušila kosu pa liježeš s vlažnom kosom. No, kosa je najosjetljivija kada je vlažna i puno se lakše lomi, petlja i puca. Ako si tip osobe koja navečer pere kosu, dobro je osuši da bi izbjegla oštećenje vlasi.

6 razloga zbog kojih ti se mijenja kosa

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.