Zdravlje 21. ožujka 2024.

Uzimao je krv svog sina za pomlađivanje, sad hoće osnovati državu gdje bi pizza i sve nezdravo bili zabranjeni

Foto: instagram/bryanjohnson_ Bryan Johnson želi imati vlastitu državu u kojoj bi građani imali pristup terapijama koje bi im omogućile dugovječnost
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bogataš, biohaker Bryan Johnson (46) postao je poznata osoba u svijetu dugovječnosti, a sada bi mogao postati i predsjednik. Naime, planira napraviti vlastitu državu u kojoj bi građani imali pristup terapijama koje bi im omogućile dugovječnost.

Bryan je već prikupio milijune obožavatelja, ali i kritičara zbog  svojih bizarnih pokušaja da se pomladi, uključujući zamjenu krvi sa svojim sinom (17) i  praćenje vlastitih erekcija piše Daily Mail

Ali poduzetnik koji je postao guru za dugovječnost kaže da sada planira osnovati vlastitu državu "Nemoj umrijeti". U njegovoj državi dobrodošli su ljudi koji žele duže živjeti, a pomoću udruživanja njihovih resursa, imali bi pristup testovima, terapijama i dodacima prehrani koji pomažu u pomlađivanju. 

No, građani bi se morali odreći hrane poput krafni i pizze jer bi se jedenje brze hrane smatralo nasilnim činom. Čak bi i alkohol bio zabranjen.

"Niti jedna vlada na svijetu trenutačno ne pomaže svojim građanima da ne umru... stoga želim izgraditi infrastrukturu kako bi vlada mogla pomoći svojim građanima da ne umru. Bio sam u nekoliko zemalja gdje čak i najosnovnije stvari, poput vađenja krvi, predstavljaju izazov", rekao je Bryan na samitu o dugovječnosti koji se održao na Floridi u SAD-u. 

No, dodao je da će još trebati puno godina da nađe lokaciju na kojoj bi njegova država postojala i da se izgradi infrastruktura. Ali, na internetu će stvoriti globalnu mrežu gdje će članovi moći pomagati jedni drugima u osiguravanju pravih dodataka prehrani i terapija koje će im pomoći da žive dulje i ublaže starenje svojih tijela.

Osim što bi pomagali jedni drugima, građani bi imali pristup zdravstvenoj skrbi kojoj je cilj spriječiti pojavu raznih bolesti. To bi uključivalo razgovore s liječnicima kako bi se razvila personalizirana stroga dijeta i režim vježbanja, za koje studije pokazuju da mogu smanjiti rizik od mnoštva bolesti, od srčanih bolesti do Alzheimerove bolesti, pa čak i nekih vrsta raka.

Također bi morali pratiti verziju Bryanovog rigoroznog plana koji je nazvao "Blueprint". Po tom planu, trebali bi se buditi u pet ujutro, vježbati sat vremena u ranim jutarnjim satima i držati se prehrane koja ne prelazi 2250 kalorija. Pomoću ovog plana, Bryan je uspio smanjiti postotak tjelesne masnoće na šest posto. 

U prvo fazi bi ljudi, koji bi željeli postati građani Bryanove države, trebali proći kroz niz testova provjere kako bi dokazali da su predani borbi protiv starenja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zero (@bryanjohnson_)

Rutina za pomlađivanje

Bryan na svoju rutinu za pomlađivanje potroši dva milijuna dolara godišnje, a sve kako bi usporio svoju biološku dob i izgledao kao da ima 18 godina. Osim već spomenutih pravila njegovog "Blueprint" plana, Bryan zadnji obrok u danu jede u 11 sati i koristi više od 80 dodataka prehrani dnevno. Također, ide na transfuziju krvne plazme te izlaže cijelo tijelo LED svjetlu.

Na dnevnoj bazi koristi i sedam krema za lice, što uključuje i kremu sa zaštitnim faktorom 46, a pije i Smoothie koji sadrži kolagen kako bi njegova koža izgledala mladoliko piše Business Insider. Jednom tjedno ide i na kemijski piling, lasersku terapiju, a koristi i mikrobotoks kako bi smanjio pore i na injekcije koje stimuliraju proizvodnju kolagena. Kako bi izgledao mlado, također u lice ubrizgava mast.

Prati vegansku dijetu, kojom unosi točno 1977 kalorija, što uključuje bademovo mlijeko, orahe, lanene sjemenke, bobičasto voće i puno mljevenog povrća piše The Telegraph. Vježba po jedan sat dnevno, a tri puta tjedno izvodi vježbe visokog intenziteta. Svaki dan ide na spavanje u isto vrijeme, a dva sata prije spavanja obavezno nosi naočale koje blokiraju plavu svjetlost.

 Ima i svoj liječnički tim, koji nosi poseban naziv "Operation Blueprint", a zbog svega što prakticira, ima kapacitet pluća poput 18-godišnjaka i kožu poput 28-godišnjaka, dok je njegovo srce kao u 37-godišnjaka. 

Koristi i program za pomlađivanje penisa kako bi postigao savršenu erekciju i savršenu tvrdoću. "Dakle, imamo tu tehnologiju, imamo štap, vi sjednete i onda tehničar koristi taj štap kojim u suštini šokira vaš penis preko akustične tehnologije - objasnio je i usporedio ovu metodu s liječenjem pokidanih ligamenata ili ozljede zgloba", objasnio je u podcastu The Diary od a CEO. Iako tu tehnologiju koristi samo nekoliko mjeseci, prema njegovoj procjeni, pomladio je svoj penis za 15 godina. Cilj mu je imati "penilnu dob" 18-godišnjaka.

Bryan je svoj put prema vječnoj mladosti započeo 2020. godine u što je, zasad, uložio oko šest milijuna dolara. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zero (@bryanjohnson_)

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.