Psiha i seks Moje emocije 17. lipnja 2020.

Što retrogradni Merkur donosi svakom od horoskopskih znakova

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Tri ili četiri puta godišnje prolazimo kroz zloglasnu retrogradnost Merkura, glasnika Bogova i planeta komunikacije koji vlada Djevicama i Blizancima. Ona se događa kada planet putuje unatrag, a sada se nalazimo na pragu nove retrogradnosti koja počinje 18. lipnja i događa se u znaku obiteljski orijentiranog Raka.

Vjerojatno si do sada mnogo informacija čula o retrogradnosti Merkura i velika je vjerojatnost da je većina njih bila loša. U astrologiji je upravo on planet koji upravlja našim mislima i komunikacijama. On ne gleda i ne govori nam o onom što se događa u sadašnjosti, već se vraća u povijest i govori nam o onome što se već dogodilo.

Možda te zanima... Horoskop za lipanj za svih 12 znakova Psiha i seks

Retrogradni Merkur pred nama započinje sa svojim kretanjem 18. lipnja, nalazi se u horoskopskom znaku Raka, a trajat će sve do 12. srpnja. U ovom će slučaju od nas tražiti da svoj fokus prebacimo bliže, u svoj dom i svoje kućanstvo i osvrnut će se na odluke koje smo u zadnje vrijeme donijeli. Umjesto da mu se odupireš, pokušaj se opustiti i vidjeti što će se dogoditi, jer sve se događa s razlogom. 

Nadalje, pored znaka u kojem se Merkur nalazi za vrijeme retrogradnosti, drugi su planeti često povezani s njim i mogu imati utjecaja na to kako doživljavamo stvari u ovom periodu. Na primjer, ako bi se Mars umiješao, riječ bi bila o ekstra intenzivnoj retrogradnosti Merkura, jer je Mars planet rata. Međutim, kako navodi Allure, ova retrogradnost Merkura nema planetarne aspekte. Međutim, povezuje sa zvijezdom zvanom Sirius koja je najsjajnija zvijezda na nebu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Sirius je mnogo manje dramatičan od bilo kojeg planeta. Sirius je zvijezda bogatstva, obilja, časti, strasti i ogorčenja. Kad se Sirius retrogradno poveže s Merkurom, to ti može pomoći u donošenju odluka koje te vode na put prema obilju, a kad bilo koji planet krene retrogradnom putanjom, daje nam drugu priliku da ispravimo stvari koje smo krivo napravili u prošlosti. U ovom slučaju, to znači da ćeš imati priliku popraviti nedavne nedaće i greške u komunikaciji, ako ih je bilo.

Kada ignoriraš problem, on ostaje neriješen

Iako će ovaj retrogradni Merkur biti lakši od onih u prošlosti, to ne znači da će sve proći bez problema. Bez obzira na to što kažu planetarni aspekti, pogrešno je misliti da će on proći bez ikakvih posljedica, pogotovo uzevši u obzir i političke okolnosti u kojima se trenutno nalazi svijet. Mnogi od nas sada pokušavaju navigirati ne samo kroz pandemiju koronavirusa i ekonomske probleme, već i one druge, privatne o kojima možda ne razgovaraš sa svima. Stoga, upotrijebi ovaj retrogradni Merkur u znaku Raka tako da vodiš iskrene i čvrste razgovore sa svojim prijateljima, rođacima i ostalom obitelji kako bi izgladila sve što je možda ostalo nedovršeno ili neizrečeno.

No, kako će točno ovaj retrogradni Merkur utjecati na tvoj znak ovisi u kojem elementu se nalaziš.

Možda te zanima... Horoskop: pročitaj na što se trebaš usredotočiti u drugoj polovici 2020. godine Psiha i seks

Vodeni znakovi - Riba, Rak, Škorpion

Vodeni znakovi ovu će retrogradnost osjetiti najviše jer se ona događa unutar njihove elementarne kuće, ali to ne znači da je sve loše, jer upravo su oni znakovi koji najbolje razumiju emocije te su odlični kada je u pitanju bavljenje s nelagodnim stvarima. Koliko god se oni trudili, svoje emocije vodeni znakovi ne mogu izbjeći i upravo je zato najbolje da se s njima suoče. Nadalje, obzirom da je Merkur dugo vremena ove godine proveo u Ribama, ovi znakovi znaju što točno znači misliti srcem, a što glavom te su imali dovoljno vremena za razmišljanje o onome što točno žele.

Najveće promjene vodeni znakovi vidjet će u svojim domovima i druženju s obitelji, a veoma je važno da ostanu prisutni što god da se dogodilo. Nemoj bježati od onoga što dolazi jer kada prođe, bit ćeš sretna zbog činjenice da si ostala na svojoj poziciji, čvrstoga stava.

  • Ribe - Prirodno se izražavaš kroz kreativnost, ali sada će ti možda to biti teško jer će te ometati sjećanja iz prošlosti i mnoštvo problema koji će se pojaviti u tvojem društvenom životu. Nemoj se iznenaditi i ako se neki stari ljubavni plamen pojavi. Sada nije vrijeme za reakciju na pretjerano emotivan način.
  • Rak - Tijekom sljedećih tjedana morat ćeš potrošiti više vremena usredotočujući se na samoodržavanje kako bi ostala prizemljena i kako bi stigla riješiti sve svoje obaveze. Obrati više pozornosti na detalje.
  • Škorpion - Uspori i obrati veću pažnju na emocionalne detalje svog života. Ljudi koji su ti bliski možda će trebati više ljubavi i pažnje. Pokušaj naći ravnotežu između privatnog i poslovnog.

Ključne riječi: koordinacija, lukavost, informacija, intelekt, intuicija, učenje, logika, memorija

Možda te zanima... Horoskopski znakovi i tipovi inteligencije, dva znaka se posebno ističu Psiha i seks

Zračni znakovi - Blizanci, Vodenjak, Vaga

Sva ova energija retrogradnog Merkura možda donese malo zabave u živote zračnih znakova horoskopa jer način razmišljanja i djelovanja koji je pred nama, za njih je normalan i svakodnevan. Upravo oni često pretjerano razmišljaju o određenim stvarima i zaustavljaju se na sitnicama koje im smetaju, no kada se to usporedi s retrogradnim Merkurom i njegovom tendencijom ponavljanja prošlosti dok sve ne sjedne na svoje mjesto upravo podsjeća na njih i njihovu tvrdoglavost i ustrajnost.

Zbog činjenice da se Merkur, prije Raka, kretao u znaku Blizanaca velika je šansa da su ovi zračni znakovi već osjetili njegovu prisutnost i toplinu i spremni su na velike promjene u svojem fizičkom svijetu koje ih očekuju te koje budu uzrokovale probleme kada je u pitanju izrada planova i programa vezanih uz poslovni život ovih znakova. Dakle, ključno je da sada razmotriš osjećaje i emocije koje se nalaze najbliže tebi kako bi kasnije mogla nastaviti nesmetano u realizaciji svojih planova.

  • Blizanci - Veoma je važno za tebe da napraviš dobar plan i program kako slobodnog vremena, tako rada, ali i trošenja financija jer bi ovaj retrogradni Merkur mogao utjecati na tvoje potrošačke navike i samim time uzrokovati ti određene probleme kada dođe vrijeme odmora i uživanja u ljetu i na obali. Planiraj unaprijed kako kasnije ne bi imala problema. Vodi financijsku evidenciju.
  • Vodenjak - Vodi brigu o poslu tijekom ove retrogradnosti i ponovno ocijeni logističke dijelove svog svakodnevnog života. Nadalje, vrijeme je i da pripaziš na vlastito zdravlje i dobrobit. Sve dok pronađeš dovoljno vremena kako za privatno, tako i za poslovno, tvoje vrijeme i raspored bit će kvalitetno iskorišteni i zadovoljavajući.
  • Vaga - Retrogradnost je veoma bitan aspekt kod tebe kada je u pitanju tvoj poslovni život ovog ljeta. Obrati pažnju na detalje i budi fleksibilna kada su u pitanju drugi. Izgradi detalje i plan za nadolazeći radni projekt kako bi kasnije mogla nesmetano raditi na njemu i usavršavati ga.

Ključne riječi: razlog, disanje, govor, razmišljanje, um, pisanje

Možda te zanima... Horoskop otkriva kakav će ti biti ljubavni život do kraja lipnja Psiha i seks

Zemljani znakovi - Bik, Djevica i Jarac

Za vrijeme ovog retrogradnog Merkura zemljani znakovi bit će više fokusirani na njegov kraj kako bi u konačnici mogli sagledati kako je retrogradnost prošla, što ju je obilježilo te kako je utjecala na njih. No, s ovakvim stvarima ne može se brzati stoga sve što možete napraviti jest sjesti, opustiti se i vidjeti kako će se stvari razvijati. Tjedni koji su pred nama mogli bi biti teški, a vaš dominantan i tvrdoglav karakter mogao bi to još teže primiti.

Ovaj retrogradni Merkur naučit će vas da nije bitno koliko puta nešto morate ponoviti sve dok to ne shvatite. Nadalje, uvidjet ćete da su temelji i struktura koju gradite oko sebe ono što vas obilježava i što vas čini stabilnijom osobom te je vrijeme da malo razmislite o njima i prerasporedite ih ako je to potrebno. 

  • Bik - Vjerojatnost da naletiš na probleme u komunikaciji ili slučajno kažeš nešto što ne misliš, veća je tijekom ove retrogradnosti. Pažljivo biraj svoje riječi i dobro pročitaj svoje emailove prije slanja. Također, sada je vrijeme za početak vježbanja koje već toliko dugo odgađaš.
  • Djevica - Ako postoje neki teški ili škakljivi razgovori za koje znaš da trebaš voditi s prijateljima ili kolegama, daj im prioritet tijekom narednih tjedana. Također možeš osjetiti potrebu kontaktirati ili razgovarati s nekim iz svoje prošlosti. Očisti svoje okruženje od dramatičnih situacija i razgovora.
  • Jarac - Učinke ove retrogradnosti osjećat ćeš na svojem ljubavnom životu. U slobodno vrijeme treniraj razgovore jedan na jedan i neka ti uđe u naviku izražavati svoje osjećaje uz pomoć emocija, a ne diplomatski.

Ključne riječi: mladolikost, percepcija, trač, spretnost, trgovina

Možda te zanima... Tri horoskopska znaka koja najčešće 'njuškaju' po privatnim stvarima svog partnera Psiha i seks

Vatreni znakovi - Strijelac, Ovan i Lav

Ova će retrogradnost biti vrlo zanimljiva za vatrene znakove koji uključuju Strijelca, Ovna i Lava. Iako ćeš možda imati potrebu i želju za donošenjem velikih i bitnih odluka i možda će ti se činiti da je ovo pravo vrijeme za njih, to ne znači da je tomu tako. Vodeni znakovi dobri su kada su u pitanju emocije i mogu se s njima boriti, zračni znakovi mogu ih prevladati, zemljani 'zakopati' i potisnuti, a vatreni znakovi poznati su po tome da kada su emocije u pitanju zauzimaju čvrst stav.

Svemir ti čuva leđa i ovo je pravo vrijeme da razmisliš kuda si krenula, koji je tvoj put i kamo to želiš stići. No, pravo je vrijeme da o tome razmišljaš, a ne da djeluješ. Tijekom retrogradnosti Merkura vatreni znakovi moraju naučiti da bez obzira na ono što žele i rade, ne mogu se osloboditi emocija. One ću uvijek utjecati na njihove, ali i naše odluke. Također, nemojte žuriti.

  • Strijelac - U ovom se razdoblju počinju pojavljivati problemi vezani uz najosobnija i najprivatnija pitanja. Stoga, odvoji malo vremena kako bi razmislila o njima, ali i o financijama te ljubavnom životu. Počni obraćati pažnju na osjećaje koji se pojavljuju kada razmišljaš o spomenutim stvarima. 
  • Ovan - Vrlo je izgledno da ćeš biti frustrirana kada je u pitanju retrogradni Merkur koji je pred nama te da će ti teško biti nositi se sa svim emocijama. Možda ćeš primijetiti više sukoba na poslovnom ili privatnom planu i vrijeme je da svoje emocije sada staviš pod kontrolu koliko god to možeš. Nemoj pretjerivati i počni raditi na sebi. Malim koracima za početak.
  • Lav - Ovaj retrogradni ciklus kod tebe će biti više fokusiran na samoću i introspekciju. Stoga, možeš očekivati kako će se pojaviti osjećaji nostalgije te neka tužna sjećanja. Tvoj um nesvjesno će letjeti u prošlost. No, pripazi da se jednom nogom čvrsto ukorijeniš u sadašnjost kako bi se na kraju retrogradnosti mogla izvući iz sanjarenja.

Ključne riječi: veza, okretnost, savitljivost, racionalnost, prijevoz, putovanje

Možda te zanima... Omiljene seks poze horoskopskih znakova Psiha i seks

Izvor: allure.com, yourtango.com, bustle.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.