Psiha i seks Moje emocije 01. veljače 2021.

Kako izbaciti stres i spriječiti psihičke pa onda i fizične bolesti?

stres
Foto: shutterstock Zbog stresa menstruacija može kasniti što može dovesti do obilnog krvarenja i stvaranja ugrušaka
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pitamo se kako ponovo postići mir i harmoniju nakon velikih stresova koji su nas obuzeli zadnjih godinu dana. Da smo znali kakav nam se trnovit put otvara sigurno bi pokušali zamrznut vrijeme. Sama pomisao na prošle stresne trenutke u čovjeku budi cijeli vulkan potisnutih emocija.

Mislimo kako je sve zaboravljeno i djeluje kao da hrabri i osnaženi kročimo dalje, ali ipak sve se to negdje taloži u nama. Važno je već u ovom prelaznom periodu izlaska iz ovog kaosa, početi raditi što više na izbacivanju potisnutog stresa jer ako ne, moglo bi se pojaviti jako puno psihičkih, a kasnije i fizičkih poremećaja kod ljudi.

Utjecaj psihe na fizičke bolesti

Holistički obrazac tvrdi da emocionalna razina ljudskog bića, što znači unutrašnji emocionalni i duhovni svijet, određuje sve ono što se očituje na fizičkoj razini života. Tako su neizražena ljutnja i negodovanje ključni čimbenici koji izazivaju visoki krvni tlak. Kao i kod većine bolesti, negativna se energija nagomila prije nego što se poremećaj pokaže na fizičkom tijelu. Ponekad je i potreban bioenergetski tretman kako bi se spriječio daljnji razvoj bolesti i popravio nastalu štetu na energetskom tijelu.

Znači, postoji izravna veza između stresa koji remeti zdravlje i životnu ravnotežu te pojave tjelesnih simptomima. Svatko želi imati nekoga tko će ga saslušati i podržati njegove stavove, a ako toga nema, emocije se često potiskuju, što se isprva očituje kao depresija i tuga, a poslije se mogu pojaviti i teže fizičke bolesti. Depresija uvijek oslabljuje protok energije kroz tijelo kao i njenu kakvoću.

Postoji više načina kako spriječiti stres i ne dopustiti mu da uđe u naše tijelo i zavlada našim životom. Sigurna metoda je potpuno opuštanje cijelog tijela i uma svakog dana. Spavanje je uobičajen način, ali mnogi su ljudi toliko napeti da se ne opuštaju ni tijekom sna. Samo san je često nedovoljan da bi se uravnotežili i iskorijenili štetni učinci prekomjernog rada simpatičkoga nervnog sustava i nadbubrežnih žlijezda.

Možda te zanima... Zašto te bole noge: Bol u koljenima, kukovima ili stopalima što ti poručuje? Kolumne

Tjelesni se procesi mogu potpuno obnoviti i vratiti na normalni nivo aktivnosti za vrijeme duboke opuštenosti. No, malo je osoba koje se znaju opustiti. To stanje opuštenosti lako se može postići bioenergetskim tretmanima, koji su vrlo djelotvorni za nervni sistem. U tijelu je vitalnost koja, ako je velika, može dovesti cijelo tijelo u takvo stanje da može zaštititi ugroženi dio, pa čak i ispraviti nastalu štetu. Čovjek u sebi treba stvoriti stanje da živi, a ne samo da egzistira.

Možda te zanima... Autogeni trening: Pomaže kod napada panike, fobija i gastritisa Ljepota i relax

Autogeni trening i meditacija – djelotvorne tehnike opuštanja

Autogeni trening je tehnika koja uči kako jednostavnije živjeti i kako se lakše nositi sa svim životnim okolnostima. Meditacijom se opuštamo i postajemo svjesniji, odnosno mijenjamo stav prema sebi i svojoj okolini. Sreća svake osobe ovisi o prihvaćenosti, usklađenosti i povezanosti sa svojom sredinom. Redovitom meditacijom uobičajeni usponi i padovi u životu bit će zamijenjeni uzvišenim osjećajem zadovoljstva. Briga i ljutnja nestaju, a povećava se elan i interes za životom.

Meditacija_7 Možda te zanima... Dvije vođenje meditacije za prihvaćanje okolnosti u kojima smo se našli Psiha i seks

Odlazak u prirodu

Sada u ovim stresnim periodima odlazak u prirodu najveća je terapija za dušu i tijelo. Kada priroda nije narušena, ona je u ravnoteži sa širokom skalom svih Zemljinih energija. Boravak od nekoliko sati svakog tjedna u nenarušenom okolišu ponovno uspostavlja ravnotežu između našeg aurinog polja i Zemljinih energija.

To je prijeko potrebno za potpuno zdravlje. Mirna jezera imaju jak umirujući učinak na nas jer se otpuštaju napetosti u našem polju izazvane stresom suvremenog života. Vibracija energije iz brze rijeke pojačava naše aurino polje uspostavljajući sklad na zdrav način. U blizini područja vodopada energija naše aure je ogromna.

Možda te zanima... Kako postići dobru liniju na brz i zdrav način? Dijeta

Stabla u borovoj šumi pulsiraju u ritmu vrlo sličnom ljudskomu energetskom polju. Sjedenjem u takvoj šumi ili jednostavno naslanjanjem na deblo bora u vašem dvorištu osvježit ćete svoje energetsko i fizičko tijelo. Planine nam pomažu da osjetimo snagu mineralnog carstva zemlje, da se povežemo s tom snagom kako bismo se mogli protegnuti u zračne visine svoje svijesti.

Biljke zrače razne frekvencije energija koje hrane našu auru. Kućno bilje posebno održava energiju čistom i zdravom u našem domu. Organski nas vrtovi povezuju s energijom Zemlje i daju hranu koja je energetski uravnotežena s našim potrebama. Što više radimo na zemlji, to smo više povezani i ispunjeni Zemljinom energijom.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.