Dijeta Dijetni savjeti 08. lipnja 2020.

Kako postići dobru liniju na brz i zdrav način?

Foto: shutterstock Dijeta 10 posto jamči brze rezultate
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zadnjih mjeseci život sveo na rad od kuće, manje kretanja, dosta stresa i nezadovoljstva pa smo svoja čula pokušali utješili većom količinom hrane i pića.

Kako se život vratio u normalu sve više postajemo svjesni sebe te upadamo u fazu kritičnosti i analize svoga tijela. Mnogi se pitaju kako na brzinu izgubiti kilograme, postići što bolji izgled i održati dobru kondicijsku formu.

Mali savjeti:

  • promijeni prehrambene navike, jedi više voća, naročito jabuke, pij puno vode,
  • nakon obroka prošeći i diši punim plućima
  • kreni na neku rekreaciju poput trčanja ili vožnju biciklom.

Preporučila bih da razmisliš o povremenom pročišćenju svog tijela i duha, a najjednostavniji načina je post. Jedan dan u tjednu, najbolje bi bilo kada je to mjesečeva mijena, ne jesti od ručka do ručka, znači 24 sata, samo uzimati vodu, čajeve i voće. Može se izgubiti 2 do 3 kilograma.

Možda te zanima... 10 najboljih savjeta za mršavljenje za starije od 40 godina Dijeta

Osim mršavljenja dobrobiti posta su:

  • pročišćuje um i poboljšava pamćenje,
  • pomlađuje čitav organizam i vraća vitalnost svim stanicama,
  • sagorijeva višak masti.

Post je jedan od najstarijih načina prirodnog liječenja. Drevni su mudraci i duhovni učitelji često postili ne samo zbog zdravlja već i zbog mentalnog i duhovnog uzdizanja i u Bibliji piše: „Kada postiš, ne budi tužnog lica, već budi čist i radostan, budi pošten, budi iskren, posti s iskrenom i istinskom namjerom, tada ćeš sjati jutarnjom svjetlošću, a zdravlje će ti 'procvjetati'."

Svakako bih preporučila da se posavjetuješ s nutricionistom kako bi dobila stručne savjete prilagođene tvojim potrebama, zdravstvenom stanju i navikama. Neke stvari koje su bitne:

Uživanje u svakom zalogaju. Okus je vrlo važan ako ne i najvažniji čimbenik pri odabiru hrane budući da hrana koja nije primamljiva okusa i mirisa može i najveseliju osobu učiniti potištenom ako se ponavlja iz dana u dan.

Privlačnost hrane koja se konzumira ključna je za zdrav odnos prema hrani. Zato treba uživati u otkrivanju novih namirnica, okusa i mirisa te ih pokušati pripremiti na što zdraviji način. Da bi doživljaj jela bio potpun, a apsorpcija nutrijenata i probava što uspješnije, potrebno je stvoriti određene uvjete za vrijeme hranjenja. To se ponajprije odnosi na odvajanje vremena za bar jedan veći obrok u danu, uglavnom je to ručak ili večera.

Polagano konzumiranje hrane u što smirenijem ozračju uvelike utječe na daljnju razgradnju hrane, ali i na potpun doživljaj obroka. Neovisno o tome je li riječ o mršavljenju ili postizanju zdravog načina življenja, raznolika i zabavna, umjesto restriktivne prehrane, svakako je važan dio tog procesa.

Možda te zanima... 5 vrsta posta za učinkovito mršavljenje Dijeta

Aktivnost za vitalnost

Neizostavan suputnik svake uravnotežene i dobro isplanirane prehrane svakako je redovita tjelesna aktivnost. Ciljano vježbanje predstavlja strukturiranu formu koja, ako se provodi neprekidno, sagorijeva kalorije i ima dugoročni učinak jer potiče rad bazalnog metabolizma i jača mišićno tkivo.

Pogodnosti redovite tjelesne aktivnosti osobito su izražene u osoba starije životne dobi, koji su mnogo vitalniji u odnosu prema njihovim vršnjacima koji nisu fizički aktivni. Znanstveno su dokazane još mnogobrojne pogodnosti redovite tjelovježbe, stoga će se uloženih nekoliko sati tjedno na aktivnost u skladu s vlastitim mogućnostima, u budućnosti vratiti višestruko.

dijeta Možda te zanima... Kako hormoni utječu na debljanje i kako ih resetirati da ne ometaju mršavljenje Dijeta

Tretmani bioenergijom

Svakako bih preporučila i iscjeljivanje bioenergijom jer djeluje na fizičko tijelo, um, emocije i duh. Postoji pretpostavka da istodobno s iscjeljivanjem fizičkog tijela, treba obnoviti onaj dio sebe do kojega lijekovi ili operacije ne mogu doprijeti, kao što su traumatična emocionalna sjećanja ili negativni stavovi, na koja se bioenergetskim tretmanom uspješno djeluje.

Jak stres, neslaganje s nečime te žaljenje za prošlošću potpomognuto emocijama, talože se u podsvijesti i provociraju ozbiljne bolesti. Tako se stvara deformacija bioenergetskog polja. Tretmanom se postiže ublažavanje i popravljanje deformacija, tj stvara se ravnoteža na svim razinama ljudskog bića: fizičkom, emocionalnom i mentalnom tijelu.

Na taj način osoba počinje zračiti pozitivnom energijom, odnosno njezine su misli, riječi i osjećaji usklađeni, a aura smirena i ugodna. Osobe koje su iscijeljene često mijenjaju pogled na svijet, postaju humanije i svjesnije. Tempo života je takav da su ljudi nezadovoljni jer ne vide skoro poboljšanje životne situacije, međutim, tretmanom se ne može obećati bolji život, ali nakon njega postajemo pozitivniji i optimističniji te snagom svoje volje možemo utjecati na kolektivnu moć podsvijesti, pa će prije doći do pozitivnih promjena u cijelomu našem sistemu

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.