Psiha i seks Moje emocije 05. travnja 2020.

Dvije vođenje meditacije za prihvaćanje okolnosti u kojima smo se našli

Meditacija_7
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada jednom naučimo živjeti po svom klasičnom obrascu kuća, posao imati svakodnevne navike teško nam pada bilo kakva promjena. Naročito kada nas viša sila gurne u neizvjesne situacije i probudi u nama iskonski nagon za preživljavanje.

Prvo se Korona poput koprene nadvila nad naš narod i taman kada smo počeli shvaćati o čemu se radi i prihvatili ponuđene varijante kako biti svoj, a opet zaštićen od opasnosti koja nas vreba doživljavamo još veći stres - potres koji nas izbacuje iz naših sigurnih ognjišta. Čovjek misli da sanja i da je to sve neka noćna mora iz koje će se probuditi, ali ubrzo shvaća da niti je to mora, niti san već gola istina. Odjednom u našem tijelu počinje kovitlati snažan nagon za opstankom i u tim trenucima jedina misao koje nas obuzima je ostati živ i nepovrijeđen.

Ako smo imali sreću da nam je ostao krov nad glavom počinjemo razrađivati strategiju kako uspostaviti kontrolu nad životom. Mnogi rade od kuće, djeca imaju organiziranu on line nastavu i polako se većina navikava na ovakav način života. A onda dolazi faza da čovjek želi iskočiti iz vlastite kože jer mu nedostaju stare navike, odlasci na posao, kolege, prijatelji, druženja, rekreacija i sve ostale sitne radosti.

Mnogi upadaju u fazu depresije, straha, nesigurnosti dok drugi imaju napadaji panike, nervoze i preosjetljivosti. Ako je netko u samoizolaciji tu situaciju bi mogao shvatiti kao kaznu, a zdravije uvjerenje je da to prihvati kao poklon od svemira da bude neko vrijeme sam sa sobom. Znači bez uzrujavanja jer to ruši imunitet i otvara vrata za infekciju.

Možda te zanima... Miomi, ciste i rana menopauza nastaju kao posljedice emocionalne povrede Zdravlje

Što sve možeš raditi

Važno je odmah ujutro izaći iz pidžame i pripremiti se kao da počinje normalni radni dan: vježbanje, tuširanje, uređivanje, doručak. Nakon što smo čuli osnovne informacije i vijesti krenuti u daljnje dnevne aktivnosti. Inače bih preporučila da gledanje vijesti bude najviše 3 puta dnevno.

Ako netko ima problem s organizacijom vremena u zatvorenom prostoru, a djeluje da ga ima beskonačno jer dan je dug, bilo bi dobro napraviti popis neostvarenih želja koje smo dugo potiskivali u sebi, a sada je pravi trenutak da se to realizira. Razmislimo koliko toga smo htjeli napraviti, a nismo imali vremena.

  • Pročitati koju knjigu
  • Pogledati neki zanimljivi film
  • Vježbati
  • Online tečajevi iz plesa, fotografije, učenje stranih jezika i još razni drugi
  • Napravi si neku omiljenu poslasticu
  • Napiši 5 pozitivnih afirmacija i pročitaj ih više puta dnevno

Sada je konačno trenutak da se primimo slaganja ormara prema Feng shui načelima. Sve ono što nismo nosili više od dvije do tri  godine, očito nam ne treba. Spremimo to u vreće i proslijedimo nekome tko će biti sretan zbog tih stvarčica. Naše ladice, što tu sve ima, više onog što ne treba nego onog što nam je potrebno. Kada to sve posložimo prodisati ćemo punim plućima jer Feng shui nas uči da je sve energija i da smo u stalnoj razmjeni energije sa svime oko sebe.

Možda te zanima... Kako prakticirati kreativnu vizualizaciju i kako funkcionira zakon privlačnosti Psiha i seks

Mi ćemo se okupirati raznim aktivnostima, ali ipak trebat će vremena da stres u kojem jesmo zaboravimo. Dobro je već sada znati da bi mogao ostaviti tragove na našem mentalnom i emocionalnom tijelu, a kasnije bi se to moglo odraziti i kao fizička bolest.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Meditacija za harmoniju duha i tijela

Kako bi to spriječili moj savjet je kada vam tijekom dana nadolaze negativni osjećaji i misli ne poistovjećujte se s njima već ih propustite jer su prolazni. Kako to prakticirati možete naučiti kroz meditacije tako ćete postići sklad i ravnotežu u tijelu.

Ima ih na you tube veliki izbor, a tu su i moje vođene meditacije: na srčanu čakru i za harmoniju duha i tijela. Pomoći će ti da postigneš sklad i ravnotežu u tijelu. Bitno je izaći iz ove životne situacije i psihičke krize normalan i držati se parole: "I to će proći".

 

Meditacija na srčanu čakru

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.