Psiha i seks Moje emocije 08. siječnja 2020.

Kako prakticirati kreativnu vizualizaciju i kako funkcionira zakon privlačnosti

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ušli smo u Novu godinu i već se pomalo raspršuje dah blagdanske atmosfere, darivanja, slavlja i lagane euforije. Svi očekujemo da će nam nadolazeće doba donijeti pozitivne promjene i ostvarenje mnogih želja.

Da bi se ostvarile želje bitno je napraviti plan i vjerovati u moć svoje podsvijesti. Dobro bi bilo napisati u detalje točno što želimo i na kraju se prepustiti osjećajima koji će nas tada obuzeti kada se to ostvari. Preporučujem svakodnevnu prakticiranje kreativne vizualizacije.

Zamisli, proživi taj osjećaj i pošalji ga u svemir

Prvo, zamislimo što želimo, možda zdravlje, bolji posao, ljubav ili putovanja. Pustimo osjećaj u sebe, kako bi se nosili s tim da to imamo. Želiš novi životni prostor, uđi u njega, promatraj boje zidova, osjećaj mirise, pusti da te prožme osjećaj sreće i potpunosti.  Poveži se s tim prostorom, izađi iz njega, zatvori vrata. Pusti osjećaj u svemir, poput balona. Isto je i s drugim željama.

Ako želiš na putovanje u neku daleku zemlju, samo vizualiziraj i pusti da sreća kola tvojim tijelom. Potrebno je vježbati svaki dan po par minuta. Dopusti da ti misli prožimaju svijest jer one tada postaju stvarne.

Ako imaš problema sa zdravljem, nedostatkom energije ili si u depresiji, potrebno je vizualizirati kako su stanice tvoga tijela osvijetljene, radosne, vesele, poput sunca koje kupa svaki dio tvoga tijela, od površine kože, limfe, krvnih žila, unutarnjih organa, kostiju. Osjeti kako ti je ugodno i pogledaj svoje lice koje se smiješi i osjeti potpunu sreću koja te preplavljuje.

Ako uistinu nešto želiš i ako to postane dominantna misao, to će se sigurno i ostvariti. Svemir nam nudi mnoge darove, ali mi to često ne prepoznajemo i mislimo da je to samo za odabrane. Zatrovani smo negativom i prije nego što napravimo korak već se vidimo na dnu.

Možda te zanima... Karcinom nastaje godinu, dvije nakon razornog emocionalnog iskustva Kolumne

Sve vibrira na određenoj frekvenciji i za privlačenje je potrebno uskladiti te frekvencije

Važno je znati kako ono o čemu najviše razmišljamo privlačimo k sebi, zato se kaže da je najmoćniji zakon svemira, „zakon privlačnosti“. Najbitnije je shvatiti da sveukupna energija vibrira na određenoj frekvenciji, a budući da smo i mi energija i mi vibriramo na nekoj frekvenciji, a našu frekvenciju u svakom trenutku određuje ono što mislimo i osjećamo. Naše misli određuju našu frekvenciju, a osjećaji nam govore na kojoj smo frekvenciji. Ako se osjećamo loše, nalazimo se na vibraciji privlačenja loših stvari, odnosno u umu nam dominiraju negativne misli i loše slike.

„Sve što želimo, sastoji se od frekvencija i također vibrira. Kada razmišljamo o onome što želimo odašiljemo tu frekvenciju, odnosno energiju željenog navodimo da vibrira upravo na toj frekvenciji i time je privlačimo sebi. Kada se usredotočimo na ono što želimo, mijenjamo vibraciju atoma te stvari te je navodimo da vibrira prema nama. Mi smo magnet, stoga energizirajmo sve prema sebi i sebe prema svemu što želimo.

 | Author: Guliver Shutterstock Foto: Guliver Shutterstock

Tajna formula za ostvarenje ciljeva

Pogledajmo uspješne ljude, oni jednostavno zrače „energijom moći“. Ima dosta osoba koje su vođene snažnom voljom počele graditi svoj mali svemir koji je s vremenom prerastao u sve veći kako bi jednog dana zavladali svijetom jer su stvorili za čovječanstvo velika djela, poput Pitagore, Nikole Tesle, Alberta Einsteina, Ludwiga van Beethovena, Leonarda da Vincija. Oni su „jednostavno znali“, sve što su naumili, to su i ostvarili.

I danas postoje osobe koje susrećemo, a koji će možda jednog dana biti legende. Iza toga se ipak krije jedna tajna, a to je da treba biti ustrajan i pozitivan. Svemir to osjeti i vraća mnogostruko. Istina neki, kada postanu moćni, razviju u sebi osjećaj sebičnosti, a to na kraju šteti njihovom zdravlju pa se neki i prerano razbole za razliku od onih koji postanu humanitarci te se zalažu za zaštitu životinja, rade na razvijanju ekološke svijesti i pomažu na mnoge načine.

Ako ne razumijemo zakon privlačnosti ne treba ga odbaciti. Možda ne razumijemo ni zakon elektriciteta, ali ipak uživamo u njemu, koristeći električnu energiju bez koje je danas nezamisliv život. „Mašta je najvažnija. Ona predstavlja uvid u buduće životne ljepote“, Albert Einstein.

Možda te zanima... Uzemljenje i kretanje ključ su životne radosti i pročišćenja duše Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.