Psiha i seks 31. listopada 2019.

Uzemljenje i kretanje ključ su životne radosti i pročišćenja duše

Foto: Guliver Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čovjek je dio prirode odnosno mikrokozmos u makrokozmosu i stalno je u fazi revitalizacije. Tako je koži potrebno da se obnovi nekoliko tjedana, masne stanice se razgrađuju oko tri tjedna, dok proces obnavljanja kostiju traje i preko tri mjeseca. Sve su to procesi o kojima ne razmišljamo, osim ako otkrijemo neku promjenu koja nas uznemiri.

Tada panično krećemo u potragu za rješenjem kako bismo vratiti izgubljenu ravnotežu i popraviti nastalu štetu. Na tretmane mi često dolaze osobe kojima su svi nalazi uredni, ali oni se osjećaju iscrpljeno, depresivno i bez energije. Bioenergetski tretman u njima potiče vitalnost, volju i imunitet, pa se nakon toga osjećaju ugodno, smireno i vitalno.

Smatram da je posao bioenergetičara posao ljubavi koji iscjeljuje bolne zone duše. Djeluje se vrlo nježno jer se oslobađaju duboki osjećaji poput osamljenosti, tuge, čežnje, a ujedno se budi sjećanje i povezivanje sa samim univerzalnim izvorom energije.

Često osobama savjetujem kako da održe postignuti sklad i ravnotežu. Svatko treba osjetiti što ga naviše stimulira i veseli. Važno je promijeniti prehrambene navike, uvesti u svakodnevni život tjelovježbu i poraditi na svom mentalnom i emocionalnom sklopu. Većina osoba svijet i sebe doživljava kroz svoje emocionalno stanje te je zbog toga potrebno pozitivne emocije utkati u život te ga početi istinski živjeti, a ne samo egzistirati. Svima obavezno preporučujem da prakticiraju vježbe uzemljivanje, a to se najbolje može postići odlaskom u prirodu.

Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne

Uzemljenje u prirodi

Boravak od nekoliko sati svakog tjedna u nenarušenom okolišu ponovno uspostavlja ravnotežu između našeg aurinog polja i Zemljinih energija. To je prijeko potrebno za potpuno zdravlje. Mirna jezera imaju jak umirujući učinak jer otpuštaju napetosti u tijelu koje su izazvane stresnim načinom života. U blizini područja vodopada, energija naše aure je ogromna.

Možda te zanima... Četiri razine ljudskog bića i kako vidjeti svoju auru i njeno značenje Kolumne

Stabla u borovoj šumi pulsiraju u ritmu vrlo sličnom ljudskomu energetskom polju. Sjedenjem u takvoj šumi ili jednostavno naslanjanjem na deblo bora osvježit ćemo svoje energetsko i fizičko tijelo. Možda ćemo se čak povezati sa sviješću tog stabla dok smo uz njega. Planine nam pomažu da osjetimo snagu mineralnog carstva zemlje. Neko kućno bilje savršeno zrači te energizira i čini ugodnim prostor u kojem živimo ili radimo. Organski nas vrtovi povezuju s energijom Zemlje i daju hranu koja je energetski uravnotežena s našim potrebama. Što više hodamo bosi po zemlji, to smo više povezani i ispunjeni Zemljinom energijom.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Potpuno pročišćenje duše, uma i tijela

Svaki dio svemira ima vlastitu pjesmu, vlastitu vibraciju i vlastitu frekvenciju. Neki dijelovi su u velikom skladu i rezonanciji, a u drugim dolazi do sukoba i disonancije. U prostranstvima oko Majke Zemlje postoji velika moć i energija. Tradicionalna kineska medicina podupire jednu riječ i jednu ideju, a to je chi. To je vitalna energija ili životna sila. Ona se kreće kroz meridijane, energetske puteve koje koriste akupunkturolozi.

Chi se stvara od vibracija i zračenja materije. Kod ljudskih bića chi izvire iz stanične vibracije. Naše stanice neprestano vibriraju, stežu se i šire. Iz tih staničnih vibracija izvire energija, a ta energija je chi. Slično tome stabla i cvijeće također zrače chi energiju od vibracija svoje materije. Sve u fizičkom svijetu ima materiju koja vibrira i zrači energiju. Naše stanice stalno vibriraju i zrače energiju. Ako smo umorni ili nam nedostaje vitalnosti do toga dolazi jer nam je oštećena stanična vibracija. Da bi potaknuli svoju energiju, otpornost i vitalnost preporučuje se kretanje u svrhu poticanja protoka energije.

Možda te zanima... Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost Kolumne

Kretanje je život

Ljudska bića se kreću. Životinje se kreću, biljke i kukci se kreću, bakterije i virusi se kreću. Rijeke i oceani se kreću. Ledenjaci se kreću. Kretanje može dobro poslužiti zdravlju, poboljšati nam energiju i vitalnost, pružajući nam iscjeljenje i pomlađivanje. Nekoga stimuliraju intenzivne fizičke vježbe u teretani, hodanje i trčanje dok drugima više odgovaraju drevne metode u kojima su pokreti usporeni poput yoge, tai chija i qi gonga, koje također savršeno potiču tijek energije.

Te vježbe mogu poboljšati potencijalne sposobnosti srca i mozga kao i kompletnu cirkulaciju i vitalnost svih drugih organa. Ipak krajnji cilj svega što radimo sa sobom je postizanje stanja sreće i mira. Kad mi zračimo dobrotom i ljubavlju pridonosimo stvaranju boljeg svijeta.

U knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“ možete pronaći mnoge savjete kako uz današnji stresan način života posvetiti vrijeme sebi i svojoj životnoj energiji te kako postići sklad tijela, uma i duha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.