Kolumne 20. studenoga 2019.

Karcinom nastaje godinu, dvije nakon razornog emocionalnog iskustva

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Život je misteriozno tkanje odnosa i situacija, a daje nam izbor da sami kreiramo svoja iskustva, svoju stvarnost i povezivanje s drugim bićima.

Obično nam treba vremena da to shvatimo i prihvatimo, a u međuvremenu smo u laganoj borbi za opstanak, istovremeno tražeći idealno rješenje za sve svoje probleme. Gotovo sva ljudska bića na planeti Zemlji prije ili kasnije imaju osjećaj da je sve protiv njih.

Primijetila sam kako se obično pojave bar tri problema u kratko vrijeme, primjerice s poslom, odnosima i zdravljem. Odjednom čovjek počinje gubiti tlo pod nogama i čini mu da ne postoji izlaz iz tog začaranog kruga. Takve situacije nećemo osjećati kao kaznu, ako shvatimo kako sve što nam se događa nije slučajno. Sve što nas traumatizira ne bismo trebali doživljavati kao propast, već kao iskustvo kroz koje ćemo duhovno ojačati.

Kada shvatimo da je fizičko tijelo samo pokrivač ispod kojeg se krije naše pravo biće, ubrzo spoznajemo što i kada nam nešto odgovara, trebamo li to prihvatiti ili odbaciti u životu i kako se nositi s traumatičnim situacijama koje nam se ponekad događaju.

Psihosomatski pristup karcinomu

U zadnje vrijeme sve više ljudi obolijeva od vrlo teških bolesti, posebice od karcinoma. Najgore je kod te zle i tihe bolesti što je obično ne prepoznajemo u početnoj fazi. Znanstveno gledajući, stanice karcinoma nastaju u organizmu gotovo svih ljudi. Relativno zdrav obrambeni sustav razara takve stanice. Poznato je da se prisutnost karcinoma otkriva godinu do dvije nakon razornoga emocionalnog iskustva.

Traume koje su prethodile toj dijagnozi obuhvaćaju razvod odnosno prekid emocionalne veze, smrt supružnika, roditelja ili bliskog prijatelja, nenadani gubitak posla odnosno materijalne sigurnosti. Postoje teorije koje upućuju na nastanak karcinoma uslijed teških strahova, osjećaja krivnje, nesposobnosti osobe da prihvati velike promjenu u životu. Bitno je shvatiti da je bolest alarm koji upućuje na činjenicu kako nešto nije u redu s našim mislima, navikama i odnosima s okolinom te ukazuje na potrebu da se promijenimo i nešto naučimo.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Energetsko polje sadrži emocionalnu energiju stvorenu našim unutrašnjim i vanjskim iskustvima. Svaki dio tijela odašilje energiju određene frekvencije, a ako se poremeti intenzitet frekvencije, pojavljuje se bolest. Sve što pomislimo prolazi kroz naš biološki organizam i aktivira fiziološku reakciju.

Grlooo Možda te zanima... Psihološka podloga problema s gutanjem Kolumne

Kako djeluje tretman bioterapijom

Iscjeljivanje bioenergijom djeluje na fizičko tijelo, um, emocije i duh. Postoji pretpostavka da istodobno s iscjeljivanjem fizičkog tijela treba obnoviti onaj dio sebe do kojega lijekovi ili operacije ne mogu doprijeti, kao što su traumatična emocionalna sjećanja ili negativni stavovi. Bioenergetskim tretmanom uspješno djelujem na takva stanja, jer tretmani dopiru do svih razina duše i tijela.

Neka od iskustava

Gospođa Jadranka H. (49 g.) imala je dijagnosticiran karcinom grlića maternice, HPV, miom i nekoliko cista na jajnicima. Bila je u teškoj depresiji koja je bila posljedica razvoda braka. Lako je shvatiti kako je došlo do naglog pada imuniteta i do svih tih dijagnoza. Nakon sedam tretmana koje sam joj radila u nizu, dogodile su se velike promjene. Poslije dva tretmana postala je vedra, komunikativna i raspoložena, a nakon mjesec i pol je otišla na pregledu kod ginekologa (koji je dva mjeseca prije predložio hitan kirurški zahvat).

Nalaz je bio zapanjujuće dobar. Nestali su miom, ciste, HPV, a papa test koji je upućivao na karcinom grlića maternice bio je u granicama normale. Gospođa Jadranka je bila sretna što je uspjela izbjeći kirurški zahvat i sama je priznala da je već nakon drugog tretmana, kada se počela osjećati vedro i uravnoteženo, imala osjećaj da bolest nestaje kao i njena depresija.

Možda te zanima... Psihološka podloga ovisnosti o seksu, cigaretama i slatkišima Kolumne

Što možemo poduzeti kako bismo prevenirali bolest

Važno je znati da bolest ne treba čekati, već je treba preduhitriti. Bilo bi korisno svakog dana zapitati se jesmo li sretni, a ako nismo, zašto, gdje griješimo i što trebamo promijeniti dok još nije kasno, jer kad se bolest pojavi na fizičkoj razini, znači da smo se dosta otuđili i odvojili od svog tijela te izgubili mir i ravnotežu.

U knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“ možete pronaći mnoge savjete kako uz današnji stresan način života posvetiti vrijeme sebi i svojoj životnoj energiji te kako postići sklad tijela, uma i duha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.