Psiha i seks Seks i veze 15. prosinca 2023.

5 vježbi za oblikovanje tijela koje pojačavaju i libido

vježbe
Foto: Pexels Vježbe koje oblikuju tijelo i potiču libido
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanja o utjecaju vježbanje na libido ograničena su i uglavnom su dio neznanstvenih opisnih istraživanja koja su provodili časopisi za fitness i tvrtke za sportsku opremu. Ipak, postoje neki opći trendovi koji podupiru ideju da vježbanje može pojačati libido i seksualno zdravlje i kod muškaraca i kod žena.

Mnogobrojne su studije, ne samo u Velikoj Britaniji već i u ostatku svijeta koje podupiru činjenicu da partneri, bračni ili izvanbračni, sve rjeđe imaju spolne odnose. Stres, užurban životni ritam i umor najčešće rezultiraju manjkom energije za spomenute aktivnosti. No, posljednje istraživanje, provedeno u časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise navodi kako se čini da jednokratne sesije određenih vježbi pojačavaju seksualno uzbuđenje aktivacijom simpatičkog živčanog sustava.

  • Istezanje u pozi leptira - sjednite u položaj da noge na podu budu kao da mašete leptirovim krilima, odnosno sjednite na pod i spojite tabane, tako da su oslonjeni donjom stranom jedan od drugog. Rukama pridržavajte gležnjeve i podiži noge gore-dolje, kao da mašete krilima leptira. 
     | Author: shutterstock Foto: shutterstock
  • Kegelove vježbe - popularne su jer jačaju unutarnje mišiće zdjelice. Potpuno su bezopasne, a mogu se raditi bilo gdje. 
     | Author: shutterstock Foto: shutterstock
  • Poza mačke - spustite se na pod četveronoške, koljena neka vam budu ispod kukova, a ruke ravno ispod ramena. Prilikom udaha usmjerite tijelo prema van i prema gore, dok se na izdah trebate povući prema unutra i jako zgrbiti leđa te time stvoriti savršen luk.
     | Author: shutterstock Foto: shutterstock Određene vježbe pojačavaju seksualno uzbuđenje aktivacijom simpatičkog živčanog sustava
  • Superman poza - četveronoške se spustite na pod, koljena neka vam budu ispod kukova, a ruke ispod ramena. U isto vrijeme podignite lijevu ruku i desnu nogu u ravnini s kralježnicom, zadržite ih u toj pozi nekoliko sekundi pa zatim promijeni nogu i ruku. 
     | Author: shutterstock Foto: shutterstock
  • Podizanje stražnjice - lezite leđima na pod, noge savijte u koljenu i malo ih razmaknite. Ruke opustite i stavite na pod i nemojte ih dizati. Podignite stražnjicu pridržavajući se rukama za tlo, zadržite oko 10 sekundi i izdahnite dok se spuštate.
     | Author: shutterstock Foto: shutterstock Za trening s vlastiom tjelesnom težinom nije potrebna oprema

Ako želite nešto 'jednostavnije' ili prigodnije vremenskom periodu u kojem se nalazimo samo 30 minuta hodanja dnevno može smanjiti rizik od erektilne disfunkcije kod muškaraca i do 41 %, pokazala je studija s Harvarda. Dok, slično hodanju, plivanje od također samo 30 minuta tjedno može potaknuti seksualni nagon, a može rezultirati i gubitkom kilograma što poboljšava spolnu izdržljivost.

Možda te zanima... Najnovija slika Rebel Wilson pravo je nadahnuće je za vježbanje Zdravlje Možda te zanima... 4 vježbe kojima ćeš 'spaliti' najveći broj kalorija u najkraćem mogućem vremenu Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.