Ljepota i relax 19. rujna 2016.

Otkrij kako početi meditirati i što je sve važno za uspjeh

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Meditaciju svi hvale - pomogla im je da postanu sretniji i smireniji, bolji i manje zabrinuti, da probude um i pokrenu tijelo. No, vrsta meditacija ima milijun - kako i gdje započeti?

Od informacije, naravno. Meditacija je i smirivanje uma i vježba za relaksaciju tijela. Istraži je, prouči kakvih sve vrsta ima i odaberi onu za koju misliš da ti najbolje odgovara. Provjeri postoji li u tvojoj blizini grupa koja prakticira baš tu vrstu i saznaj možeš li im se pridružiti. Ako te grupe ne privlače ili su kilometrima udaljene, sama zakorači dalje.  

Pronađi svoje idealno mjesto i vrijeme za meditaciju

Za početak, odvoji vrijeme kad ti nitko ne smeta. Ugasi mobitel i glazbu pa pronađi neki svoj mirni kutak, gdje god on bio - kod kuće na podu, u najdražoj fotelji, u tušu ili pak na omiljenoj klupi u parku. 

Mnogi kao idealno vrijeme za meditaciju preporučuju smiraj dana ili svitanje, kad je sve oko nas mirno, no to nije uvjet. Važno je da ti vrijeme i mjesto odgovaraju, kako bi i meditacija bila ugodna. Međutim, ne preporučuje se meditirati nakon jela ili navečer jer će te svladati umor i počet će ti se spavati. Glad će ti pak odvlačiti pažnju od meditacije. Zato bi idealno vrijeme bilo dva sata nakon obroka.

Opuštenost i pravilno disanje su jako važni

Mnogi odustanu od meditacije jer misle da moraju sjediti u položaju lotosova cvijeta. Da, položaj je važan, ali prije svega je važno da budeš opuštena i da tijelu bude ugodno. Ne vježbaš li jogu, lotosov cvijet možda nije za tebe. Pronađi položaj koji ti odgovara i nemoj se bojati s vremenom ga mijenjati. 

Nauči duboko disati. Meditacija nije seansa dubokog disanja, ali ono jest odličan uvod u nju. Duboko disanje opušta tijelo i um omogućavajući ti da uđeš u stanje u kojem si svjesna o čemu i kako razmišljate. Drugim riječima, da uđeš u - meditaciju. 

Cilj meditacije nije da dosegneš točku u kojoj si toliko usredotočeni na "mistično nešto" da ti ništa ne može odvući pažnju. Meditacijom proučavaš vlastiti um. Zato, budi strpljiva i daj si neko vrijeme da otkriješ što ti najbolje odgovara.

Saznaj kako ti SenSia može pomoći da opustiš svoje tijelo i um!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.