Kremast i tako neodoljivo čokoladan, ovaj chia puding od čokolade s kikiriki maslacem apsolutno je čaroban. Pun je hranjivih zdravih sastojaka i obogaćen superhranom - chia sjemenkama, sirovim kakaom i maca prahom. Bogat je antioksidantima koji podižu imunitet i energiju, ali i raspoloženje.
Ovaj chia puding priprema se lako, a napravljen je bez rafiniranog šećera što ga čini savršenim doručkom.
Sastojci:
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 1 mala žličica maca praha
- 2 velike žlice kikiriki maslaca
- 2 velike žlice kakao praha
- 1 velika žlica sirupa od javora ili meda
- 1 mala žličica vanilije
- 4 velike žlice chia sjemenki
- Sve sastojke staviti u blenderi i dobro izmiksati (da nema grudica). Možeš dodatno zasladiti po želji.
- Staviti smjesu u čašu sa poklopcem i pustiti da odstoji minimalno 30 minuta u frižideru - dok sjemenke ne nabubre - obavezno promiješati par puta.
- Ako voliš gusti chia puding možeš dodati još chia sjemenki.
- Napravljeni puding servirati s bananom i preliti otopljenom tamnom čokoladom, ukrasiti dodatno po želji.