Hrana Analizirali smo 08. ožujka 2018.

Testirali smo: jogurt s chia sjemenkama savršen nakon treninga ili kao doručak

Foto: Terezija Jerković Bjelajac
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Testirali smo Meggle chia tekuće jogurte s visokovrijednim chia sjemenkama i procijenili mogu li nam pomoći pri treningu te kao brz i hranjiv obrok za užurbane radne dane.

Probali smo nove Meggle chia jogurte i provjerili jesu li dovoljni kao izvor energije, te podvrgnuli testu koliko mogu pomoći jednoj sportski aktivnoj i zaposlenoj osobi.  | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Nakon svakog treninga potrebno je unijeti proteine u organizam kako bi se mišići oporavili i kako bi dobili energiju za normalno funkcioniranje tijekom ostatka dana, pogotovo ujutro. 

Užurbana nam jutra ponekad ne dopuštaju pripremu hranjivog doručka, najvažnijeg obroka u danu pa se često nađemo u situaciji da ostanemo bez energije i prije pauze na poslu, pogotovo ako smo tijelo ujutro izmorili treningom.  | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Odabrala sam sva Meggle jogurte s chia sjemenkama jer ova visokovrijedna superhrana daje 'boost' energije koji mi treba ujutro i uvijek ih rado miješam s jelima kako bi osigurala dovoljan unos zasićenih masti, natrija, kalija i ostalih nutrijenata koje kriju u svom sastavu

Skupa s ukusnim jogurtom, ovo je kombinacija koja bi mi se zasigurno trebala svidjeti. 

Probala sam okuse natur, jabuku/bananu/špinat i ribiz/borovnicu i moram priznati da me iznenadilo kako nešto što ima tako malo kalorija može imati tako dobar okus. 

Bila sam skeptična zbog niskog udjela kalorija koji piše na etiketi, no okus ovog kremastog, svilenkastog, slatkasto-kiselkastog jogurta koji ima i dozu hrskavosti u sebi zbog mnoštva chia sjemenki me totalno razuvjerio. 

Moj osobni favorit je genijalni okus borovnica/ribiz, jer se uistinu osjeća ovo meni vrlo drago voće, a ne neki umjetni okus koji često nađemo u voćnim jogurtima.

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

Jabuka/banana/špinat mi se činila prvo kao neobična kombinacija jer nisam ljubitelj svježeg špinata, no on u kombinaciji s bananom i jabukom daje jedan sasvim zanimljivi 'štih' koji mi se jako svidio. 

Za one koje paze na unos šećera, tu je natur okus, koji je najviše kiselkast jer je bez dodanih aroma i ima manje ugljikohidrata u sebi od prethodna dva.

 | Author: Terezija Jerković Bjelajac Foto: Terezija Jerković Bjelajac

U 100 grama proizvoda ovi jogurti sadrže 3,4 g proteina, što je odlično za one koji traže brzi obrok nakon treninga, na putu do posla, ili trebaju nešto za podignuti razinu energije za vrijeme pauze. 

Meni su dobro došli u svim ovim situacijama, a okusi okrijepe jer nisu dosadni kao kod ostalih jogurta te ti daju osjećaj sitosti i nekoliko sati kasnije i to sa samo 50 kalorija u 100g i nimalo štedljivom količinom chia sjemenki. 

Želiš li brzi i kvalitetan odmora za energetski 'boost', koji će te pritom osvojiti aromom, ovo je pravi odabir za tebe!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.