Hrana 07. siječnja 2013.

Proso s piletinom i kiselim kupusom

Prosou
1/2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ivana Spudić poslala nam je recept za proso s piletinom kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci:

  • glavica kiselog kupusa
  • 2 dcl prosa
  • sol
  • papar
  • luk
  • mrkva
  • koraba
  • vegeta
  • crvena paprika
  • kopar
  • malo chilli papričice
  • piletina

Priprema:

Priprema prosa s piletinom je jednostavna, samo slijedi ovih pet koraka:

  1. Pirjaj luk, i potom ga usitni štapnim mikserom. Dodaj mrkvu, korabu i kiseli kupus.
  2. Podlijevaj vodom po potrebi.
  3. Sve sastojke pirjaj oko sat vremena dok ne omekšaju.
  4. Dodaj namočeni proso i komadiće pilećih prsa, vegetu, kopar i crvenu papriku.
  5. Sve zajedno kuhaj oko sat vremena dok ne postane kremasto i gusto.

Komentar Zdrave Krave: proso s piletinom je dobar izbor jela za hladne zimske dane, jer sadrži kiseli kupus koji je vrlo zdrav kao i korjenasto povrće te začin koji grije organizam (chilli papričice). Kako bi ovo jelo bilo uistinu zdravo, bilo bi dobro da paziš gdje kupuješ piletinu i iz kakve je proizvodnje. Jedini prigovor ovom receptu je što se dugo kuha, pa se tako troši dosta energije, a osim toga dugim kuhanjem namirnice gube određene nutritivne vrijednosti.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ivys

      hvala na savjetu, koristim piletinu iz svog domaćeg uzgoja, tako da je provjerene kvalitete, razlika je očigledna u odnosu na onu u trgovačkim centrima...kuhanje ovisi o tome kako tko voli, za tvrđe i hrskave kombinacije treba skratiti, ja volim kremasto, meko i topivo u ustima i stavim na laganu vatricu da ne kuha jako.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.