Bez obzira voliš li tikvice ili ne, ove popečke ćeš obožavati. Iskoristi sezonu tikvica i graška i napravi ukusne zalogaje koje možeš nositi sa sobom i na posao.
Potrebno ti je:
- 120 g graška
- 2 tikvice
- 1 režanj češnjaka
- 2 mlada luka
- 125 g feta sira
- 1 žlica kopra
- 1 žlica mente
- muškatni oraščić
- 80 g brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol
Priprema:
Oguli tikvice i naribaj ih. Mladi luk sitno nasjeckaj. Preprži ga na maslinovu ulju, dodaj zgnječeni češnjak. Nakon minutu dodaj tikvice i mladi grašak. Kuhaj na laganoj vatri par minuta, makni s vatre i ostavi neka se ohladi. Prebaci sve u veliku posudu, dodaj izmrvljeni sir, sjeckano začinsko bilje, muškatni oraščić, sol i papar, pa na kraju umućena jaja.
Po potrebi dodaj malo mlijeka, ako je smjesa pregusta. Zagrij ulje za prženje i prži smjesu oblikovanu u popečke, sa svake strane oko 3 minute. Vadi ih na kuhinjski ubrus, ostavi neka se ocijede, pa posluži s umakom od jogurta u koji si narezala svježi kopar i krastavce.