Hrana Zdravi recepti 03. kolovoza 2016.

Ovo moraš probati: maline u umaku od smeđeg maslaca

Maline_2
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Decentan desert koji će voljeti oni najzahtjevniji. Jednostavan, a istovremeno elegantan, ukusan i neobičan. Nježne i slatke maline u rustikalnom i orašastom smeđem maslacu nešto su što jednostavno moraš isprobati.

Lagane za pripremu, neobične okusom i vrlo privlačne izgledom. Ne boj se upotrijebiti više maslaca, a dodaj i vaniliju. Napravit će promjenu koju je riječima teško opisati. Orašasto i vanilijasto. Brzo, a elegantno. Decentno izgledom, a raskošno okusom. Ovaj desert je sve to.

Kod posluživanja možeš dodati i koji listić mente ili tostirane i sjeckane lješnjake. Osim samostalno, poslužiti ga možeš i uz palačinke, wafle ili finu čokoladnu pitu.

Potrebno ti je:

  • 1 mjerica malina
  • 4 žlice maslaca
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

Maline operi i osuši. U posudi otopi maslac pa ga kuhaj. Neka se stvore mjehurići i neka zavrije. Kuhaj ga sve dok ne dobije lijepu, zlatno smeđu boju i zamiri na orašaste plodove. Na kraju dodaj vanilin šećer. Pomiješaj tako da se šećer otopi. U posudicu stavi šaku malina i prelij ih umakom dok je još topao.

Dobar tek!

Kako pripremiti najzdravije mlijeko koje ćeš ikad popiti?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.