Decentan desert koji će voljeti oni najzahtjevniji. Jednostavan, a istovremeno elegantan, ukusan i neobičan. Nježne i slatke maline u rustikalnom i orašastom smeđem maslacu nešto su što jednostavno moraš isprobati.
Lagane za pripremu, neobične okusom i vrlo privlačne izgledom. Ne boj se upotrijebiti više maslaca, a dodaj i vaniliju. Napravit će promjenu koju je riječima teško opisati. Orašasto i vanilijasto. Brzo, a elegantno. Decentno izgledom, a raskošno okusom. Ovaj desert je sve to.
Kod posluživanja možeš dodati i koji listić mente ili tostirane i sjeckane lješnjake. Osim samostalno, poslužiti ga možeš i uz palačinke, wafle ili finu čokoladnu pitu.
Potrebno ti je:
- 1 mjerica malina
- 4 žlice maslaca
- 1 vanilin šećer
Priprema:
Maline operi i osuši. U posudi otopi maslac pa ga kuhaj. Neka se stvore mjehurići i neka zavrije. Kuhaj ga sve dok ne dobije lijepu, zlatno smeđu boju i zamiri na orašaste plodove. Na kraju dodaj vanilin šećer. Pomiješaj tako da se šećer otopi. U posudicu stavi šaku malina i prelij ih umakom dok je još topao.
Dobar tek!