Iako su obroci bogati proteinima sada vrlo popularni, Aniston stalno pazi na unos proteina, što je otkrila u intervjuu za Elle 2016. godine.
Aniston dodaje bjelanjke u svoju zobenu kašu. Iako se mnogo toga promijenilo od 2016., ovaj trik za doručak mogao biti bezvremenski. Njezina jutarnja rutina uključuje vodu s limunom, a zatim doručak za koji bira shake, ili avokado i jaja, ili žitarica od prosa s bananom ili zobenu kašu s umućenim bjelanjkom.
"Neposredno prije nego što se zobena kaša skuha, samo umutite bjelanjak i to joj daje pahuljastu teksturu koja je ukusna“, objasnila je Aniston za Elle. Ovisno o jajetu, većina bjelanjaka ima oko tri do četiri grama proteina i minimalno masti, za razliku od cijelog jajeta.
S vrlo malo ugljikohidrata i natrija, bjelanjak je jednostavan način za dobivanje proteina bez dodavanja puno ostalih stvari - što znači da se može koristiti i u mnogim drugim jelima. Osim toga, ako ga prethodno izmiješate, kao što to radi Aniston, još ga je lakše umiješati u zobenu kašu za jednostavan doručak.
Drugi načini dodavanja proteina sa ili bez jaja uključuju kuhanje zobene kaše u mlijeku. Tako pripremljena kaša može ponuditi osam grama proteina po šalici, a pripremljena sa sojinim mlijekom ima blizu sedam grama proteina. Maslac od orašastih plodova je još jedan ukusan dodatak za zobenu kašu, a dvije žlice maslaca od kikirikija imaju oko osam grama proteina.
Možete isprobati i slanu zobenu kašu. Nema razloga da se zob, koja ima neutralan okus, miješa sa šećerom - može se dodati i sir, povrće svih vrsta i meso. I sir i meso imaju različite količine proteina koji će vas, u kombinaciji s mastima i vlaknima, dulje držati sitima.
Ako pripremate zobenu kašu noć prije doručka, grčki jogurt je klasičan dodatak s proteinima koji se može odmah umiješati. Drugi dodaci, poput orašastih plodova, sjemenki ili čak malo proteinskog praha, također mogu biti jednostavni načini za povećanje unosa proteina.