Hrana Zdravi recepti 18. siječnja 2023.

Slana zobena kaša novi je hit među poklonicima ove zdrave namirnice

Foto: shutterstock Slana zobena kaša
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Iako zvuči neobično, slana zobena kaša s raznim dodacima odličan je slani doručak ili užina. Osnovnu, slanu kašu, možete skuhati i unaprijed pa je samo podgrijati, ili pak napraviti verziju u kojoj se zobene pahuljice namaču preko noći

Slatku zobenu kašu i njezinih minimalno 100 varijacija već svi znaju. A što je sa slanom zobenom kašom? Zvuči li vam pomalo čudno? Ne možete se odlučiti želite li je ili ne želite probati? Znajte da su je mnogi već probali i oduševili se, a slana zobena kaša postala je i novi trend na TikToku - na toj društvenoj mreži postoji velik broj videa s idejama za brojne slane varijacije.

Slana zobena kaša (OK, nju sigurno nećete kuhati na mlijeku!) odličan je doručak za osobe koje u jutro radije jedu slano nego slatko. Ako vam ostane možete je uvijek pospremiti u hladnjak i kasnije podgrijati i samo na vrh dodati namirnice po izboru, a to je i praktično jelo za ponijeti na posao.

Donosimo nekoliko ideja za razne varijacije slane zobene kaše. Tako, na svoju slanu zobenu kašu možete dodati jaja – na oko, tvrdo kuhana, poširana…, svježi ili odležani sir. Također, jako dobro uz zobenu kašu idu i pirjane ili grilane gljive, pržena slanina ili tofu, a i razno povrće.

Često se na slanoj zobenoj kaši nađe narezani avokado, rikula, rajčice (svježe, pečene, konfitirane), pečene ili sirove paprike, a dašak svježine daje mikrobilje, odnosno razne klice povrća, ali i mladi luk. Možemo joj dodati i primjerice ajvar ili razne umake poput srirache ili soja sosa.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock Zobena kaša sa slanim dodacima

Iako od navedenog možete napraviti hrpu vlastitih kombinacija, donosimo ti ideje drugih za već provjerene kombinacije:

  • Poširana blitva, tvrdo kuhana jaja i sir cheddar
  • Pržena kobasica, svježe cherry rajčice i rikula
  • Jaje na oko, sriracha i avokado

Za koju god kombinaciju da se odlučite nećete pogriješiti!

Možda te zanima... Zobena kaša obogaćena proteinima i zdravim mastima za dugotrajan osjećaj sitosti Hrana

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.