Hrana Zdravi recepti 27. siječnja 2024.

5 proteinskih namirnica zbog kojih ćete imati osjećaj kao da jedete ugljikohidrate

Proteinska prehrana
Foto: Guliver/Shutterstock Cvjetača je jedna od šest proteinskih namirnica s kojima možete raditi fine zalogaje koji donose jednak užitak kao ugljikohidrati
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako vas spomen na proteinske dijete vuče na misao: "ah, da te dijete djeluju, ali kako ću preživjeti bez ugljikohidrata", imamo rješenje. Donosimo šest proteinskih namirnica s kojima možete raditi fine zalogaje koji donose jednak užitak kao ugljikohidrati, a neće pokvariti dijetu.

Bademovo brašno za pizzu, palačinke - savršeno tijesto za pizzu dobit ćete, ako pomiješaš 200 g naribane mozzarelle, 50 g krem sira, (npr. abc sir) 1 jaje, 1/2 čajne žličice morske soli, 90 g bademova brašna, žlicu maslinovog ulja, origano, bosiljak. Ukusne proteinske palačinke dobit ćete ako pomiješaš 3 jaja, 50 gr bademovog brašna, 2 jušne žlice chia sjemenki.

Možda te zanima... LCHF podloga za pizzu: Isprobali smo i otkrivamo jesmo li zadovoljni Hrana

Cvjetača umjesto riže - u proteinskim dijetama cvjetača je postala vrlo vrijedna namirnica, upotrebljava se kao podloga za pizze, pire, 'tijesto' za lazanje, zamjena za rižu ili kus - kus. "Cvjetača" je poput praznog lista objašnjava, Lauren Miyashiro, urednica portala o hrani na Delish.com. "Cvjetača preuzima druge okuse koji se dodaju. Kada karfiolu dodate jaja i sir, događa se čarolija".

Možda te zanima... Mini hrskava pizza na podlozi od tikvica s rastopljenim sirom Hrana

Tikvice umjesto špageta- izribane i pomiješane sa sirom i jajima (važno ih dobro procijediti) čine savršenu podlogu za pizzu. Ako ih izrežete na tanke ploške i na njih stavite sir i smotate dobit ćete zalogaj nalik punjenim raviolima. Popularni su i špageti od tikvica.

Tikc-Uspr Možda te zanima... Špageti od tikvica u umaku od rajčice Hrana

Listovi kupusa umjesto tortilje - možete ih koristiti kao tortilje. Bitno je da su dovoljno čvrsti, a u njih dodajte sve slasne sastojke poput umaka, sira, mesa ili ribe, kukuruza. Kako pripremiti listove: U velikoj posudi prokuhajte 4 šalice vode, svaki list prokuhajte u kipućoj vodi 30 sekundi i stavite na papir dok se listovi ne osuše. Zatim pripremate tortilje na uobičajen način.

Sushiu Možda te zanima... Čips od kelja i sushi od povrća Hrana

Sir umjesto čipsa - hrskavo, fino i proteinsko. Kako napraviti čips od sira: Zagrijte tavu bez ikakvih masnoća, narežite sir na ploške, zatim stavite na vruću tavu. Kada se pola sira otopi okrenite ga na drugu stranu. Kada je gotovo pospite sir sa solju i malo chilija i dobit ćete hruskavi zalogaj.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.