Hrana 15. listopada 2014.

Špageti od tikvica u umaku od rajčice

Tikc-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Za tebe sam pripremila vrlo jednostavan, brz i ukusan niskokalorični sirovi ručak pripremljen za samo 10 minuta. Vjerujem da su mnogi od vas ljubitelji klasične tjestenine i umaka, no jesi li ikada isprobala zdravu verziju i umjesto klasičnih špageta iskoristila tikvice? Donosim ti recept za sirove špagete od tikvica u ukusnom umaku od rajčice

Nakon radionice koju je održala moja prijateljica i pokazala nam kako napraviti jednostavan sirovi ručak, špageti od tikvica postali su jedan od mojih omiljenih sirovih jela. Tikvice su odličan izvor nutrijenata, niskokalorične su, daju dugotrajnu sitost, odličan su izvor vitamina B i C, kao i kalija i mangana koji imaju snažno antioksidativno djelovanje, poboljšavaju probavu i pomažu u regulaciji kolesterola. Uz tikvice sam poslužila umak od mojih domaćih rajčica te sušenih rajčica koje sam ovo ljeto sušila na suncu te pripremila za zimu jer upravo sušene rajčice daju ovom umaku posebnu aromu.

Sastojci:

  • 3 velike tikvice naribane pomoću ribeža ili spiralizatora
  • prstohvat maslinova ulja
  • prstohvat himalajske soli

Tikvice naribaj u obliku špageta, dodaj malo soli i maslinova ulja te ostavi kratko da se marinira Za to vrijeme pripremi umak:

Sastojci za umak:

  • 3 srednje rajčice
  • 1/3 šalice natopljenih suhih rajčica
  • 1/2 sjeckane crvene paprike
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka ili 1 žlica sušenog bosiljka
  • 1-2 svježe datulje
  • 1 češanj češnjaka usitnjeni
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1/2 soka od limete
  • prstohvat himalajske soli

Sve sastojke pomiješaj u blenderu do fine kremaste smjese pa posluži preko špageta od tikvica.

Dobar tek!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      iveek

      Ja sam ovo ljeto otkrila da se tikvice mogu jesti sirove, to mi je bilo otkriće ljeta. Kako ih inace volim jesti, ovo me dodatno oduševilo da su mi čak fine i sirove.

    • Default avatar -
      mirjana15

      smokvice, a kako bi trebalo izgledati? dio je smiksan to se vidi...ostalo je u domenu estetike slike i dekoracije :D stvarno ne vidim u čemu je problem. Koliko vidim i Zdrava Krava i Helena drže do kvalitete slike i da bi to postigla mora se potruditi da tanjur ne izgleda "monotono"

    • Default avatar -
      smokvica

      @mirjana15...ako je zmiksano u blenderu onda ne izgleda ovako kao na slici...

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.