Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ne volim glačanje jer imam peglu staru skoro 30 godina kojom uspijem ispeglati samo veće nabore i to uz puno muke. Za "uspješno" peglanje rublje nakon pranja moram dobro istresti i "nategnuti" da bude što ravnije nakon sušenja. To mi
…prikaži još! u većini slučajeva baš i ne uspije kako sam zamislila jer centrifuga odradi svoj posao, a moja pegla je svoj posao odavno zaboravila pa se svadimo skoro svakodnevno, uvjerava me kako joj je vrijeme za mirovinu a ja joj kažem da ne može u mirovinu dok ne nakupi bar 40 godina radnog staža. Sve se bojim da će mi jednog dana jednostavno dati otkaz. A onda mi jedino preostaje peglanje na "Peggy Bundy" način jer za novu peglu nemam.
Kad bi osvojila novu Philips PerfectCare Pure peglu, moja ljubimica bi mogla u svoju zasluženu (prijevremenu/invalidsku) mirovinu a ja bi napokon uživala u peglanju mog rublja.
Peglanja nisam nikakav fan, da imam Philips zasigurno bi peglala svaki dan. Moje draga Philips pegla već je stara, svoj život za naš opeglani veš je dala. Sada napokon došlo je vrijeme, vrijeme da se dalje krene. Dosta mi je
…prikaži još!ne.
Dosta mi je curenja vode više,
izmješanih programa i
uništene odjeće.
Ona je svoje odslužila,
i definitivno penziju zaslužila.
Uskoro nam stiže novi član,
s fino opeglanom robicom bio bi nam
svakako ljepši i lakši dan.
Novu peglu i moj dragi želi
jako joj se veseli.
Financijska situacija je teška
u budžetu za ovaj trošak nema mjesta.
Konkurencija na tržištu je jaka,
no za ovo Phipips glačalo nema straha.
Prepoznati kvalitetu je lako
i upravo zato bi ju htio svatko.
No nemamo svi trenutno para,
pa će neki i neke od nas ostat „kratkih rukava“.
E kad bi se barem meni sreća osmjehnula
možda bi napokon i ja u peglanju uživala.
Nikada nisam voljela glačanje. Kada sam bila mala gledala bi mamu kako glača i pritom se jako žuri, jer, rekla mi je da treba štediti struju zato što glačalo troši jako puno struje. Opterećivalo me je to njezino brzo glačanje.
…prikaži još! Sada i sama iza sebe imam puno godina glačalačkog iskustva i dva studenta kojima svaki vikend perem i glačam brdo robe. U zadnje vrijeme izglačam samo ono što mi je hitno jer sam jako umorna i pomalo sam se ulijenila. Hrpu neispeglane odjeće složim na hrpu i prekrijem. I tako ja pomalo slažem već dva tjedna i onda shvatim kako sam već pretjerala sa prekrivanjem, iznesem svu tu odjeću i peglam do jutra, istuširam se i odem na posao sa podočnjacima "do poda". Sutradan mi sin donese sportsku opremu cijelog svojeg nogometnog tima sa velikom molbom, jer teta koja brine o njihovoj opremi završila je u bolnici. Sada više ne mogu spremiti svu tu odjeću na hrpu, pa odjednom postanem vrijedna, operem, osušim, ispeglam i uredno složenu i mirisnu odjeću predajem mojem najdražem nogometašu. Moram priznati da mi se osmjeh dugo zadržao na licu kada sam ugledala veliku bombonjeru i cvijeće, znak zahvalnosti mojih nogometaša. Eto, ponekad nam je glačanje i ugodno...
Moja tajna želja:vidjeti muža kako lijepo glača,a ja ga hvalim kako je pravi majstor za savršeno izglačanu košulju! Pa sad da vidim kako se tajne želje ostvaruju! Jednom sam negdje pročitala ako nešto jako želimo i to uspijemo vizualizirati,tada je
…prikaži još!je moguće ostvarenje želje...hm,vidjet ćemo!
ovako vam to ide kod mene, upalim omiljenu mjuzu, trebat će mi za potporu...stavim punu čašu uz stalak za peglanje...čega? kako čega, vina, dagi moji da se ne lažemo, treba hrabrost za moju peglu....i tada nastupa obna, gutačica destilirane vode,
…prikaži još! ona koja mi je uspješno sredila nekoliko košulja i da bude stvar gora, o da, ne samo mojih, ona koja je dok se samo na koji sekund (tak se kaže, zar ne?možda je ipak duže trajalo, od gore spomenutog vina percepija se gubi za vrijeme) otišla do telefona ostavila trajan pečat na omiljenoj majici i na nekoliko nešto manje omiljenih obleka za posao...no pustimo to...upalim ju, napojim do maksimuma i... ajmo lagano...počnem pjevušiti i kao vježbati uz omiljenu mjuzu, misleći kak možd prođe sve ok....i neeeee, neeeee opet....iako na najslabijem uspjela je "izgužvati" svilenu košulju a ne popeglati, što bi tek bilo da nema destilirane vode u njoj...mjuzu više od ljutne ne čujem...mrgudam zar opet...i idućih 10 minuta pokušavam ispraviti štetu...tada frknem i ne nije to to....ali toliko me još veša čeka da za jednu košulju 10 minuta je preeeeedugo...ljutito ju odložim na stolicu....uzmem hlače, pojačam temperaturu i ožeži...zapne ovdje, zapne odnje i opet živa muka ispeglati...pomislim fala bogu da se riješila maminog hekleraja, kak bi to tek popeglala, od muke iskapim čašu vina do kraja, šteta već, nema druge dok ne popeglaš....eh a tek počela, mjuza svira?ma da? na uši mi izlazi para više od pegle koja guta destiliranu i ne čujem više ništa...i opet 10 minuta peglanja hlača i opet polovično popeglane, ne da ovo čudo bolje odraditi i po treći put sikće da joj dosipam destiliranu....pomislim na sreću nije na vino ajd bar destilirana jeftinij od vina...pomislim kak sam blesava što to pomislila,...pogleda u hrpu veša od dobre 4 mašine....i teško uzdahnem....duga je noć pred menom...ili bolje odustati? hm...neće se samo popeglati....eto zašto ne volim moju sadašnju mučiteljicu peglu i peglanje s njom....a da dobijem ovaj svemirski brod...ohohohoho....krenulo bi podjednako, omiljena mjuza...meni čaša vina....svemirskoj postaji boca obične vode, ljubi ga majka što je ekonomična....bez podešavanja topline...moja košulja, cik-cak...op gotova za minutu...njišem kuzu i nogice poskakućući u ritmu omiljene mjuze...pijuckam lagane gutljaje pjevušeći dok hlačama klizi moja nova svemirska pegla, glačalo, postaja zovi te ju kako želite ali to bi bio zen čisti od peglanja....e tada bi i zavolila peglanje i ne bi trajalo satima...i ne bi se skupilo puno jer mi ne bi pozlilo od pomisli na peglanje....dakle češće bi peglala, njišući se uz omiljenu mjuzu i omiljeno roze vino...ozbać, pa tada bi peglanje bila čista poezija...da želim želim ovu postaju ovaj svemirski brod...da mi uljepšava peglanjenje, glačanje....uz čašu vina....živjeli :D
Imam skupu peglu za koju sam se nadala da će mi peglati košulje tako da se ne vidi ni jedan nabor, ali nažalost to nije tako, sad sam mislila kupiti peglu s parnim postoljem ali šta ako dam tolike novce
…prikaži još! a opet ne budem zadovoljna, stoga bi mi ova nagrada dobro došla, da moje košulje budu super ispeglane bez puno znoja, a kartica neispeglana...<3
Kada nakon višegodišnje borbe i prživljavanja sa suprugom koji je sklon lakim drogama i kockanju ostanees sam i bez ičeg o ovakvim stvarima samo možes sanjati.Sada kad sam samohraa majka najvažnije mi je za sina da pribavim hranu,za poneki izlet
…prikaži još!t sa njim.Još vučem repve duga.Od kučanskih aparata imam najednostavnija, a sječam se svoje parne stanice-poklon drage prije za pir.Pare od nje koje je bivši dobio su otišle vjerovatno u maruhianin dim ili??'
Naravno da bih voljela osvojiti ovako dobro peglo tako da što manje vremena provedem peglajući (jer sa ovim koje imam mi treba dosta vremena jer je slabe snage)i da mi što više vremena ostanne za sina <3
imam peglu. u kompliciranoj smo vezi. ja sam se već odavno ohladila, a ona uvijek hot-hot. frendica me savjetuje da je konačno dampam jer brži je handjob, a ja je svako malo iskoristim kad mi treba. tipično ljudski. baš prekjučer
…prikaži još! dostigle smo vrhunac. 25 majica! otada je nisam ni pogledala, a kamoli dodirnula.
sve više čitam o oduševljenju žena parnim postajama pa se pitam čemu? može li mi netko pametan objasniti zašto bi se jedna kućanica palila na parnu postaju? nećemo govoriti o protuvrijednosti u parfemima, nakitu, wellness tretmanu. parna postaja je neka druga dimenzija.
one s iskustvom kažu mi da je užitak snažan, vlažan i kratak. ja to želim doživjeti!
Ljudi pozdrav, neću pisati o sebi jer meni ne treba pegla. Vjerovali ili ne baš sam za jednu takvu nedavno oženila muža. Rekla sam mu jednu večer; ako želiš izgledati ko' gospodin čovjek i pri tome imati sretnu ženu -
…prikaži još! kupi mi pravu peglu. Odmah drugi dan surprise. :D
A sada da zapravo pređem na temu "koja se traži". Dakle, moja najbolja prijateljica je prošli ponedjeljak imala rodjendan. I znate što joj se dogodilo kao vrhunac večeri, riknula joj pegla. Na njen 30-ti. :( Zove ona mene i kaže; "Stara znaš planirala sam večer provesti peglajući i ne možeš vjerovati krepala mi pegla. Hahaha tko još pegla na svoj rođendan" - našalila se. Drugi dan, krenula faza očaja; nema što iskombinirati za obući jer je uvijek pokoji odjevni predmet u vešu za peglanje. Ta žena, majka, kraljica je frik peglačica, pegla sve osim kuhinjskih krpa. Zamislite koja je drama njen život bez pegle. Uglavnom, ponudim se ja da joj za roćkas (sa malim zakašnjenjem) participiram u iznosu za peglu pa da si kupi neku s kojom će joj peglanje biti gušt. Neda ni čuti. A onda kao točku na "i" vidim vaš natječaj, morala sam se javiti jer ga vidim kao zadnju šansu da je iznenadim. Ne brinite, u medjuvremenu sam kupila poklon! :)
Zbog glačala Philips sam se registrirala, da bi konačno nešto u životu osvojila, i svo odjeću odjednom poglačala. Brdo robe sad me čeka i mučnina mene hvata jer glačalo koje imam stalno nešto iz njega kapa. Sa smiješkom glačat želim
…prikaži još! želim da sa svima svoj osmjeh dijelim
jer moja djeca mala nasmijanu mamu vole i da sam uvijek dobre volje!
Hvala;) !!!
Svjetski broj jedan, za glačanje je spreman. Svila, pamuk, lan... Ne bježi mi se van. Moje ruke ga vole, jer noge ne bole. Ni voda ne curi, sva u paru juri. Hrpa veša se smanjuje gdje PerfectCare caruje! Baš volim
…prikaži još! caruje!
Baš volim ovaj posao,
jer Philips mi je došao :)
Himna Perfect Care glačalu O lijepo, o nježno, o pametno glačalo. Dar Zdrave Krave kome sva blaga Philips joj je do. Uzroče sreći dok košulje peglam, Da nikom od sreće glačat ne dam. Zbogom problematične tkanine, brojni nabori i teški
…prikaži još!teški napori,
S ovim glačalom, promijeniti će se moji negativni peglački nazori!
Glačanje nije samo urednost i trud domaćice da joj rublje,posteljina,ručnici i kuhinjske krpe izgledaju kao na izložbi već po meni najvažnije je da je vruće glačalo odlično za dezinfekciju rublja,a da volim glačati baš i ne no uz dobru "peglu"
…prikaži još! i dobru muziku te pjevušenje pritom mogu reći da mi sasvim podnošljivo,a tek kad vidim svoju obitelj čistu,urednu i u ispeglanom rublju te kad navečer legenem u mirisnu posteljinu osjećaj zadovoljstva je izniman i vrijedan truda !
Koliko mi ide glačanje govori vam činjenica da sam išao glačati one "plastične" kratke hlače za kupanje i naravno dobio rastopljenu masu i uništio i njih i peglu :P Danas sam ipak malo pametniji ali svejedno mrzim peglanje (ne vole
…prikaži još!e to ni žene, kamoli mi muškarci), tako da je i minimalno olakšanje tog omraženog kućanskog posla od velike pomoći, kamoli tek ova zvijer koja - koliko mi se čini - uvelike olakšava peglanje!
Nema mi mrže stvari od peglanja košulja, ponekad mi se to čini kao uzaludan posao, ali uz ovu makinu bi to bio mačji kašalj ;)
...oooo, takvo funkcionalno glačalo bi mi uveliko pomogla, pošto imam veliku obitelj, pa dok operem i opeglam sav veš...padam sa nogu!!!sa ovom peglom, imam osjećaj da bi to bilo lakše, brže i jednostavnije, te bi meni ostalo malo više slobodnog
…prikaži još!og vremena!!...za male ženske užitke!!!
Iskreno, ne znam što bi me natjeralo na peglanje, ali ako imam nešto tako lijepo kao što je ova pegla bilo bi bezveze da stoji poklopljeno krpom, kao sadašnja pegla. Ova je za pokazivanje. Svima bi rekla: "Vidite s čime
…prikaži još! ja peglam!" Nema veze što oni ne znaju da mi mama to (još uvijek) radi.
Cijelo popodne peglam kauč gledajući sport na Tv-u, a žena pegla li ga pegla iz dana u dan i to satima. To što čitam o ovom Philips glačalu izgleda idealno pa bi ga poželio svojoj ženi kako bi skratila vrijeme
…prikaži još!ijeme koje utroši na glačanju starom peglom.
Uf, skoro sam zakasnila na ovu igru..Hmm..Kako bi mi ovo glacalo pomoglo?? Pa vrlo jednostavno..Student sam i kod sebe na stanu imam peglu i to neku najnajjadniju koja postoji..Mama mi ju je izvadila iz podruma i rekla da je jako
…prikaži još! jako stara ali da radi i da ce mi za fax biti dobra. Nisam se bunila, inace bi si sama morala kupiti peglu ali peglanje sa njom meni je pravo mucenje..;/..Neke stvari poput naguzvane kosulje ili kute koje moram imati dok idem u labaratorij nemogu uopce lijepo speglati pa me nekada i sram..Mislim da sa ovom peglom bi jako jako zavoljela peglanje, jer zapravo onda uopce i ja nebi trebala peglati vec bi pegla isla sama ;)
Dobitnica glačala za rublje je...
Komentari 211
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.