Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Članak koji sam nedavno pročitao na jednom portalu potaknuo me da pazim na odjeću koju kupujem i njezin sastav. Rečenice koje su mi se zauvijek urezale u pamćenje su sljedeće: "Organski pamuk je pamuk uzgojen na prirodan, ekološki prihvatljiv način,
…prikaži još! od genetski nemodificiranog sjemena te bez primjene otrovnih fungicida, insekticida i pesticida.
Mnogi ne znaju da je pamuk jedna od najzagađenijih biljaka. Od ukupne količine insekticida i pesticida koji se koriste u svjetskoj poljoprivredi, oko 25% insekticida i 10 % pesticida koristi se upravo za njegov uzgoj.
Za proizvodnju pamuka potrebnog za samu jednu majicu potroši se oko 150 grama pesticida i umjetnih gnojiva!"
Stoga sam donio čvrstu odluku da na svom tijelu nosim samo ono što je skroz ekološko i prirodno i zato otad nosim samo organski pamuk!Osjećaj je fantastičan...
Jednostavno zato što volim prirodu, obožavam originalne ideje i poštujem ruke koje su ovo izradile s puno ljubavi. Majica je čista pozitiva i zato ju treba nositi i širiti tu pozitivu :-)
Kao prvo zato što je organski pamuk uzgojen na ekološki prihvatljiv način i to jako cijenim. Smatram da je puno bolji jer ne nadražava kožu i samim time je super za osobe osjetljive kože. Kada opipavam robu koja je od
…prikaži još! organskoga pamuka, uočavam bitnu razliku. Uvijek preferiram prirodne odnosno organske stvari. Zaključno, organski pamuk čuva prirodnu ravnotežu okoliša i mislim da je to njegova najbolja čar.
osjećam leptiriće u želucu, to je znak da sam zaljubljena! hm, a možda sam se samo najela leptirića??:) proljeće je stiglo, pa što si čovjek više može poželjeti nego nositi majicu od organskog pamuka:) s veseljem bih je nosila jel
…prikaži još!l bi se u njoj osjećala združeno s prirodom:)
Htjela bih osvojiti Brokula&Ž jer mi se sviđa dizajn i kvaliteta majice na koju moram pazit pošto imam osjetljivu kožu. Također bi mi dobro došla nova majica pošto mi nećaci i nećakinje svaki vikend prisvoje nešto iz ormara pa mi
…prikaži još! se garderoba svela na svega par kombinacija koje sam iznosila jedno 100000000000000 puta.
Pa ovo je super!Evo već neko vrijeme nisam bila na Zdravoj kravi i danas napokon uhvatila vremena,kad ono imam što i vidjeti...ovu nagradnu igru.a što ću sad pisati do besvijesti neke stihove i bla,bla,bla...kad je jednostavnije reći ovako:bila bih presretna
…prikaži još! dobiti jednu tako nježnu majicu od organskog pamuka.radim kao šivačica u jednoj "firmi",a tekstilka sam i po struci i jako dobro znam što je što,dakle koji je matrijal najudobniji za kožu,a to je pamuk.Moje kolegice u našoj prodavaonici već znaju da ja ne kupujem ništa što nije čisti pamuk pošto sam tako nježna(u šali kažem da sam kao frajla na zrnu graška)pa mi koža samo PAMUK podnosi.A što se tiče brokule,žene moje ona vam je čisto zdravlje,puna antioksidansa,puna vitamina,a tako je divno zelena i ja je najviše volim kuhanu u kombinaciji sa cvjetačom,prelivenu mješavinom kiselog vrhnja i majoneze!!!!Mmmm,to je tako dobro i paše kao prilog uz sve vrste mesa!Pozdrav svima!
Zapravo je vrlo jednostavno - hodam zamotana u pamuk :) već godinama, jer sve drugo narušava disanje moje kože, a zeleno me asocira na moju uživanciju u vidu irskog stepa i bilo bi predobro imati spojena dva užitka u jednom. :)
Prirodno je uvijek dobrodošlo u moj dom,da li se radilo o hrani,kozmetici ili odijeći.S ponosom i osmijehom na licu bi nosila majicu.Živi brzo-ali zdravo.
Majica je prekrasna! Jako bi voljela dobiti bijelu, traba mi pet bijelih, za pet radnih dana,jer je sastavni dio moje radne odore. Moj sin ima ovakvu zelenu. Oduševila me je.Pažljivo ju perem i peglam. Još da vam kažem da sam
…prikaži još! vrijedno i požrtvovno sedam godina spremala maštovita jela svome sinu vegetarijancu. Volim brokulu, organski pamuk,i pišem ovo u mraku ,jer sam u 8:30 ugasila svjetlo za naš dragi planet ZEMLJU! Eto, nadam se da sam vas uspjela uvjeriti da sam zavrijedila ovu nagradu.
želim podići razinu svjesnosti o očuvanju okoliša te mislim da će ova majica biti pun pogodak. vrijeme je da zaštitimo našu majku Zemlju koja nam je podarila ovaj život <3
majica je predivna i dizajnerski tim je zakon ;)
Odjeća izrađena od organskog pamuka je primjer kako svako od nas može dati značajan doprinos očuvanju prirode. Organski pamuk je zdraviji, mekši, prozračniji, ugodniji za kožu i ima hipoalergijsko djelovanje. Dovoljno da poželim imati takvu majicu. A ova zelena boja oborila me s nogu.
zašto bih voljela nositi organski pamuk? Ili da pitam zašto ne bi? :)Osjetljiva sam inače na sintetičke materijale, volim prirodu, recikliram, štedim vodu, trudim se koliko je moguće vratiti prirodi sve ono divno što nam bezuvjetno pruža. Voljela bih osvojiti
…prikaži još! majicu radi svog zdravlja, radi zgodnog dizajna i radi samog poklona prirodi, s obzirom da se reciklira i ima maksimalnu iskoristivost organskih sirovina. Ponosno bih ju nosila!
zeleno ! sto je to zeleno? to svi znaju, zelena je trava, zelena je krosnja, zelena je paprika, zeleno je jezero, zeleno je i svijetlo na semaforu, ali zelena je i majca od Brokula&Ž koja skriva malu tajnu u njoj.
…prikaži još!u njoj.
to bi bilo isto sto i lubenica jer je zelena ali sto skriva unutra i to svi znamo crveno socno meso.
ali moze doci do razocaranja u kusnji.
mozda je slatka,
a mozda i nije,
tako i njihove majce su fora ali poruka u njima je tajna!
znati cu samo ako cu je dobit i kada je obucem i kada me vidite vani kako hodam u toj majci s porukom, pogledaj me gore i moj osmijeh ce ti sve reci!!!!!
ah ta zelena majca mora da bude moja !!!!!!!!!!!!!!!
Od svojih ranih početaka samostalnog kupovanja odjeće uvijek pamtim kako mi je mama govorila: "Samo gledaj da ima što više pamuka!". Kupovala ja majice, čarape ili donje rublje njena glavna poruka je uvijek bila: "Što više pamuka to bolje." tako
…prikaži još! da bi organski pamuk voljela nositi ne samo zato što bi i moja mama bila oduševljena, već i što sama priznajem da je ona (ma koliko god dosadna u tim trenucima bila) ipak bila u pravu - pamuk je zakon!
Dobitnici Brokula&Ž majice!
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.