Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Saponia ima jako puno proizvoda koji su uz mene još od djetinjstva! Pamtim stara pakiranja Vima, Faks Helzima i Kalodonta. Jako mi je simpatično kad vidim retro izdanja tih proizvoda jer de bude stare uspomene. To su proizvodi s kojima
…prikaži još! sam odrasla, a danas ih i ja imam u svojoj kupaonici i cijelom domaćinstvu! Saponia ima dugogodišnju tradiciju i kvalitetu proizvoda koju su vjerni kupci prepoznali pa zato i današnje generacije odrastaju s istim proizvodima!
Osim Kalodonta koji je definitivno obilježio djetinjstvo nas nešto starijih, moje sjećanje na djetinjstvo vezano uz Saponijine proizvode podsjeća me i na Likvi. U vrijeme kad nije bilo perilica suđa Likvi je bio neizostavan kod ručnog pranja suđa. kako smo
…prikaži još!mo sestra i ja pomagali majci kod kućanskih poslova tako je i pranje suđa bila jedna od obaveza u kojoj smo se sestra i ja smjenjivali svaki dan. A tada je obavezan bio Likvi i njegova bogata pjena koja je punila sudoper.
KALADONT JE NEŠTO ŠTO JE DEFINITIVNO OBILJEŽILO MOJE DJETINJSTVO, PRVO ZATO ŠTO SAM MISLILA DA I NE POSTOJI DRUGA PASTA ZA ZUBE TJ. DA JE DRUGI NAZIV ZA PASTU ZA ZUBE KALADONT. A ZATIM I ONA PJESMICA: ŠUBI DUBI DUBI
…prikaži još! SAD ME BOLE ZUBI NE POMAŽE MI NIŠTA NI KALADONT U TUBI. JA JE PJEVAM SAD I SVOJIM CURKAMA...
Taj poznati dašak, kada rublje stavljam prati, još za zore rane, kao da se vratim u djetinjstva dana. I kad mama prala je, i stavljala prati, bio je to isti miris, isti takav dašak. U vrečici platnenoj on je bio
…prikaži još!latnenoj
on je bio tada
te par krpa njegovih
čuva još i sada.
Kako onda tako sada,
Kvaliteta ista,
Faksom rublje opereš,
čisto bijelo blista.
Mene najviše na djetinjstvo podsjeća Likvi. Uvijek kad je mama prala suđe, ja sam je gnjavila da smočim ruke u vodu u kojoj je bilo Likvija. Nakon što sam namočila ruke, slagala sam prste tako da tvore krug i pokušavala
…prikaži još! napuhnuti balončiće. Naravno da sam polijala sve oko sebe i mama je osim suđa morala prati i pod. :D
Prva zubna pasta s kojom sam prala zube bio je kalodont s mirisom jagode. Sjećam se da bih ga radije pojela nego oprala zube. A faks je bio u platnenim vrećicama koje su poslije služile kao kuhinjske krpe (još i
…prikaži još!i danas imam barem jednu) ili za druge namjene, kao vrećica za čuvanje kruha.
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Kalodont. Još i danas kad osjetim njegov miris, kao da se u mislima vratim u naš mali podstanarski stan, u dobro mi znanu kupaonicu gdje stojim ispred umivaonika i čekam da mi mama stavi moj
…prikaži još! omiljeni Kalodont na četkicu i onda se sa sestrom natječem koja će prije oprati sve zubiće...Voljela sam te slatke male rituale i volim ih se sjetiti još i danas. :)
Definitivno bi to bio Arf. Majka ga koristi otkad znam za sebe, a i dan danas je neizostavan u našem kućanstvu. Nakon toga bi bio Kalodont (tada je zbilja bio mali izbor pasti za zube), a ustanovila sam da mi
…prikaži još! danas više ne odgovara kao kad sam bila dijete.
Odabrani dobitnici Saponia paketa!
Komentari 108
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.