Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks helizim prašak za pranje rublja jer bi uvijek gledala u njega dok piškim u wc-u u starom stanu gdje je veš mašina bila točno nasuprot wc školjke :D
Od svih navedenih proizvoda Saponije, u mojim sjećanjima iz djetinjstva najviše je prisutan Faks Helizim prašak za pranje rublja. Proizvod je to koji je bio prisutan u svakoj kući i u svakom kupatilu, pa su tako imale i moja mama,
…prikaži još! i bake, i tetke, a i mame mojih prijateljica. Faks helizim je bio pojam za kvalitetan deterdžent, za mirišljavo rublje i za kvalitetu. Prava domaćica nije mogla biti prava ako ne koristi Faks..a i Faks je bio taj koji je skidao i najžešće mrlje na hlačama-od trave pa do masnih mrlja od bicikle :) Osobno sam u i u današnje vrijeme poplave trgovačkim lanaca i ogromne ponude kojekavih sredstava u pravilu vjerna domaćim i provjerenim proizvodima.
Kad smo još živjeli kod moje bakice, sjećam se kako je svako jutro nakon doručka išla prati veš, na ruke, jer veš mašine tada još nismo imali, miris još i danas osjećam, urezao mi se duboko u pamćenje i sad
…prikaži još! nakon puno godina, kad sam "sam svoj gazda", nastavljam tradiciju i moj veš se također pere Faksom, razlika je samo što ja perem u mašini. Bakica također još dan danas koristi ovaj deterđent i ovaj predivan pokon paket bio bi samo za nju, za njezin 85. rođendan, zaslužila je kao jedna od najdugovječnijih korisnica Faksa.
Na djetinjstvo će me najviše podsjećati Kalodont. Kao djeca brat i ja živjeli smo kod bake koja nas je teeeško nagovarala na pranje zuba. Poslala bi nas u kupaonicu, a mi se nakon 3 sekunde vratimo i kažemo da smo
…prikaži još! gotovi. Tako se baka dosjetila da napravi natjecanje u četkanju zuba, tko duže četka taj je pobjednik. Od tog trenutka nije nas mogla istjerati iz kupaonice, jer smo četkali i po 10 minuta, nitko nije htio "izgubiti igru". Eh da, bilo je to prekrasno doba, a Kalodont mi i danas izmami osmijeh!!
Faks i ja,onda i sad... Kupujem faks u malom seoskom dućanu , dobivam lizalicu od tete prodavačice koja pozdravlja baku,hodam pjevušeći puteljkom do bakine kuće... . /Uzimam faks u trgovačkom centru,sjedam u a Baka me dočekuje,u veliki lonac dodaje faks
…prikaži još!aks i stavlja ga na peć gdje će se rublje iskuhati.Cijela kuhinja miriši po prašku a iz lonca lagano izlaze mjehurići dok baka i ja ručamo u miru./ Stavljam rublje u perilicu ,dodajem faks i taj tren cijela kupaonica zamiriši po mom omiljenom prašku.Dok perilica obavlja svoje procese ja jurim po doma ne znajući čega da se prije primim.
Baka i ja stavljamo rublje u dvorište na duge konopce ,ja se sakrivam iza snježnobijelih plahti a ona me traži.Umatam se sva u plahtu dok mi se ona veselo smije. / Vadim rublje,stavljam ga u sušilicu i već slijedeću turu na pranje .Ni ne stižem se diviti bjelini koja isijava iz njega,mirisu i mekoći.
Sada nema više seoskog dućana, peći,lonca za rublje,bake.Ostao je samo faks. Svaki mi put probudi sjećanja na jednu balavu djevojčicu i njeno djetinjstvo.Zato mu i ostajem vjerna!
Faks i ja,onda i sad... Kupujem faks u malom seoskom dućanu , dobivam lizalicu od tete prodavačice koja pozdravlja baku,hodam pjevušeći puteljkom do bakine kuće... . /Uzimam faks u trgovačkom centru,sjedam u auto i vozeći se doma riješavam s djetetom
…prikaži još!tom domaću zadaću.
Baka me dočekuje,u veliki lonac dodaje faks i stavlja ga na peć gdje će se rublje iskuhati.Cijela kuhinja miriši po prašku a iz lonca lagano izlaze mjehurići dok baka i ja ručamo u miru./ Stavljam rublje u perilicu ,dodajem faks i taj tren cijela kupaonica zamiriši po mom omiljenom prašku.Dok perilica obavlja svoje procese ja jurim po doma ne znajući čega da se prije primim.
Baka i ja stavljamo rublje u dvorište na duge konopce ,ja se sakrivam iza snježnobijelih plahti a ona me traži.Umatam se sva u plahtu dok mi se ona veselo smije. / Vadim rublje,stavljam ga u sušilicu i već slijedeću turu na pranje .Ni ne stižem se diviti bjelini koja isijava iz njega,mirisu i mekoći.
Sada nema više seoskog dućana, peći,lonca za rublje,bake.Ostao je samo faks. Svaki mi put probudi sjećanja na jednu balavu djevojčicu i njeno djetinjstvo.Zato mu i ostajem vjerna!
Mama mi je radila u jednoj od prodavaonica Saponije u Dubrovniku, i svaki put kada bi mi dopustila da dio vremena provedem sa njom u dućanu nastupilo bi opće oduševljenje,jedva bih dočekala istražiti sve te šarene i mirisne stvarčice među
…prikaži još! policama a od svega su mi najdraži bili Lahor sapunčići,šareni a tako mirisni.Kada bih nakon nekih sat vremena ipak morala otići kući obavezno je uslijedilo neizostavno pitanje: Mama molim te mogu li ponijeti još samo ovaj sapunčić? I tako svaki put,doma sam imala pravu kolekciju Lahor sapunčića kojima sam rado prala svoje uprljane ručice! I dan danas u mojoj kupaonici možete vidjeti po jedan primjerak ovog mirišljavog sapun od kojeg čitava kupaonica poprimi svjež miris!
Danas kad uzmem kalodont u ruke glavom mi prođu ona slatka sjećanja na djetinjstvo i kalodonta kojeg sam zvao "Marica za sve".Osim neizbježnog pranja zuba s njim na koji su me roditelji svakodnevno tjerali on je služio i za: ublažavanje
…prikaži još! opeklina,za isušivanje prištića koji je jednostavno "trebao nestati" prije kina,i ono najbitnije jednom u dva tjedna-laštenje srebrnine.Ne mogu da se ne nasmijem i danas kad mi dođe da djetetu na opeklinu stavim malo kalodonta ili ga supruzi donesem kada lašti srebrninu.I bio on ili ne bio "Marica za sve" uz mene je od mojih prvih vlastitih zuba pa tako i sad za ove umjetne ili kako moja supruga kaže "socijalne"!
Odabrani dobitnici Saponia paketa!
Komentari 108
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.