Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
I dan danas kada osjetim miris Arfa, vratim film u bezbrižne i sretne dane djetinjstva i divnih obiteljskih trenutaka i proslava... Podsjeti me na to kako je cijela kuća mirisala na Arf jer bi mama sve izribala pred neko obiteljsko
…prikaži još! slavlje i uvijek smo se smijali, kako se Arf osjeti intenzivnije nego miris pečenja... Danas je sve drugačije, život stresan i pun problema, obitelj se razbježala, svatko na svoju stranu, neki više nisu među nama, ali kad god osjetim miris Arfa, usne mi se razvuku u osmijeh i sjetim se tih sretnih dana...
Na djetinjstvo me najviše podsjeća likvi, odnosno prazne boce od likvija koje smo punili vodom na +40 C stupnjeva i tako se kao klinci špricali međusobno :) Veća faca je bio onaj ko je imao veću plastičnu bocu od likvija...
…prikaži još! Eh to su bili dani :))
Rođena sam u okolici Osijeka i cijelo djetinjstvo sam mirisala na Faks. Ne sjećam se niti jedne jedine paste za zube osim kalodonta... Svi smo prali zube kalodontom, svi smo mirili na faks... U kuhinji smo imali Likvi, kao i
…prikaži još! i svi u našem selu... Kupaona je mirisala na Arf.
Nekada nije izbora kao danas, ali mislim da smo bili jednostavniji i sretniji.
Ipak u navici su mi i dalje ostali baš ti proizvodi iz djetinjstva...
Faks i ja,onda i sad... Kupujem faks u malom seoskom dućanu , dobivam lizalicu od tete prodavačice koja pozdravlja baku,hodam pjevušeći puteljkom do bakine kuće... . /Uzimam faks u trgovačkom centru,sjedam u auto i vozeći se doma riješavam s djetetom
…prikaži još!tom domaću zadaću.
Baka me dočekuje,u veliki lonac dodaje faks i stavlja ga na peć gdje će se rublje iskuhati.Cijela kuhinja miriši po prašku a iz lonca lagano izlaze mjehurići dok baka i ja ručamo u miru./ Stavljam rublje u perilicu ,dodajem faks i taj tren cijela kupaonica zamiriši po mom omiljenom prašku.Dok perilica obavlja svoje procese ja jurim po doma ne znajući čega da se prije primim.
Baka i ja stavljamo rublje u dvorište na duge konopce ,ja se sakrivam iza snježnobijelih plahti a ona me traži.Umatam se sva u plahtu dok mi se ona veselo smije. / Vadim rublje,stavljam ga u sušilicu i već slijedeću turu na pranje .Ni ne stižem se diviti bjelini koja isijava iz njega,mirisu i mekoći.
Sada nema više seoskog dućana, peći,lonca za rublje,bake.Ostao je samo faks. Svaki mi put probudi sjećanja na jednu balavu djevojčicu i njeno djetinjstvo.Zato mu i ostajem vjerna!
Nila me podsjeća na djetinjstvo, njezin miris mi je još u nosu...Mama je prala moju finu robicu u njoj i jedva sam dočekala da obučen friško oprani veš, tek skinut sa štrika. Prekrasno...A ostal proizvode koristim od djetinjstva do sada,
…prikaži još! pa me podsjećaju na sadašnjost, a ne na djetinjstvo, iako se ja i sada osjećam kao dijete.....
Likvi ;) Ljetovanje sa ujakom i ujnom kod bake na selu.Nezaboravno.Imala sam oko 5 godina i uvijek se voljela motati po svuda pa tako krenem prati suđe. Lijepo sam sve oprala i kaže ujna ali nisi isplahnula.Pa naravno da nisam
…prikaži još!sam kad na bočici piše da nije potrebno.Evo pogledaj!Pokažem ja onako uvjereno da piše ali hm, hm..Pisalo je da nije potrebno bisati suđe.Ups!Mala zabunica ali dobro.Malo smo se nasmijali i ujna je dalje preuzela suđe a ja odjurila sa djecom na igranje ;)
Teško se odlučiti koji bi to proizvod bio kad se u našoj kući uvijek koristilo sve od Saponie... Kod bake je uvijek bio Vim i Faks, mama uvijek koristi Arf i Faks, a sad kad sam i ja mama koristim
…prikaži još! i Vim i Arf i Faks obavezno za čisto i bijelo rublje...
:) Nila i Faks :) sjećam se dok sam bila jako malena, baka je znala prati veš Faksom... ona je tada stavljala u jako veliku zdjelu na peć (koju je ložila drvima) iskuhavati bijelu posteljinu ... i dodavala bi baš
…prikaži još! Faks koji je svojim divnim mirisom ispunjavao cijelu kuću - a u sjećanju mi ostaju samo sunčane zrake i taj miris :) divno!
Slučajno sam jednom kupila Ornel-plavi ,oduševila se mirisom i dugotrajnošću mirisa odjeće. Volim kupovati Hrvatsko,znam da su Saponia proizvodi kvalitetni i po pristupačnoj cijeni
Otkako znam za sebe, znam i za Faks, Ornel i Likvi. :)) To su proizvodi koje je mama uvijek koristila, i kojima je ostala vjerna još i danas. Dobre navike ne treba mijenjati, zar ne? :)
Kad te sunce probudi
A mama poljubi
Lakše se ustaneš
Odmah se pokreneš
Do kupaonice dotrčiš
Odmah četkicu zgrabiš
Nema brige I problema
Tu je tvoja Kalodont krema
Kad se sjetim djetinjstva, uvijek se sjetim one stare kutije kaladonta i vrati me u prošlost kada me mama morala nagovarati da perem zube, a meni se nije baš dalo jer sam bila mala i nisam ni znala zašto ja
…prikaži još! sada moram prati zube :) Dugo godina kasnije ni nismo znali ni za jednu drugu zubnu pastu nego smo sve paste zvali upravo Kaladont po onom najboljem, Saponijinom :) kada vidim onog dječaka koji je bio na starom staro posteru, tj. reklami Kaladonta uvijek se sjetim djetinjstva i sretnih vremena :)
Sjećam se Arfa kojeg je moja baka uvijek imala u kući. I sjećam se da me uvijek fascnirala bočica, na dnu hodnika je stajala. Uz to, baka je uvijek imala Kaladont, a jednom prilikom sam u školi shvatila da to
…prikaži još! nije "universal name" nego da je to samo pasta za zube. Bila sam žustra u uvjeravanju svojih kolegica da su u krivu, ali kad je mama rekla da su ipak one u pravu, i da su to sve zapravo paste za zube... bila sam jako tužna. I drugi dan sam dobila novi nadimak - Kaladontica... Bila sam jako tuzna i razocarana. Srećom, pa je za koji dan pronađena nova žrtva za spačku u razredu.
Moje djetinjstvo je bilo davnih šezdesetih i najupečatljiviji dojam vezano za Saponiju je tjedno pranje rublja. Živjeli smo u radničkoj zgradi gdje na vrhu zgrade je bila praona i teraca za sušiti rublje. Jednom tjedno nosili bi posteljinu u praonu,
…prikaži još! majka bi naložila drvenu peć,a mi djeca bi iz drvarnice u podrumu donosila drva. U velikom kotlu se iskuvavala posteljina uz dodatak Plavog Radiona.Miris Radiona se širio cijelom zgradom, a nakon pranja slijedilo je ispiranje i u zadnju vodu se dodavalo plavilo kako bi posteljina imala onu plavkastu boju.Za sanitarije i tvrdokorne mrlje u kući je obavezno trebao biti Vim (prah za sve mrlje). I danas kada posjet
Rekla bih Kaladont, dugo vremena nisam znala da je Kaladont samo jedan od proizvođača paste za zube, mislila sam da se pasta zove Kaladont,bili su mi sinonimi. Jako mi je drago sto se Kaladont nakon dugo vremena opet poceo reklamirati, bas kao nekad.
Odabrani dobitnici Saponia paketa!
Komentari 108
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.