Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Dobri stari Vim!! Uvjerena sam da bi mojoj baki bio omiljeni moto- Kuda,kamo i sa čim,tu je za sve samo Vim:) U kupatilu,u kuhinji,u ostavi..svugdje se osjetio samo miris limuna,kao da imam posađenu plantažu tog citrusa:) Sve je uvijek mirisalo
…prikaži još!o na čistoću u njenom domu,i to je ono što prvo pomislim kad se vratim u te davne godine djetinstva. Njene ruke na mom licu ispucane od težačkom rada, ali sa mirisom limuna i sa dodirom svile <3
Faks helizim je prašak koji me podsjeća na djetinjstvo. Moja baka a i mama su prale rublje jedino njime, što su i prenijele na mene. Znali smo naravno promijeniti vrstu praška (mislim tko nije), no uvijek bi se opet vraćale
…prikaži još! njemu Fax helizimu jer on nas nikada nije razočarao. Mi njega možda i jesmo ali bilo je to zbog financija, iz razloga što je neki drugi bio povoljniji. Danas sam ja mlada kućanica, nažalost bez posla....ali domaćinstvo treba održavati. I nastojim da to uvijek budu Saponijini proizvodi jer znam koliko su mi bitne čistoća i urednost mog doma i mojih ukućana.
Moram reći da me svi ovi proizvodi, odnosno Saponia općenito, podsjećaju na djetinjstvo. Mama je kupovala i još uvijek kupuje domaće Saponia proizvode. Posebno sam oduševljena ovom slavljeničkom ambalažom. Jučer sam baš čistila kupaonicu Arfom i doista je čaroban, sve
…prikaži još! se sjaji a i nastavljam tradiciju koju sam naslijedila od mame. Ovaj Likvi moram posebno izdvojiti jer uvijek je, kad sam bila malena, u kući vladalo veselje kad je došlo vrijeme pranja suđa. Voljela sam se igrati sapunicom a mama je bila u tim trenucima, kada je vjerojatno bila i jako umorna, jako strpljiva samnom i dopustila mi igranje i pravljenje balončića od sapunice. To su trenuci koji se pamte i ne zaboravljaju. A kad čujem miris rublja opranog Faksom, i to me podsjeća na djetinjstvo. Mirisi ostavljaju trag u našim životima a mene taj specifičan miris podsjeća na vesele trenutke djetinjstva. A tu je i neizostavan kalodont, to je bila moja prva pasta za zube. Doista, Saponia u meni budi divna sjećanja i nadam se da će ih i moja djeca imati. Volimo domaće, volimo Saponiu i hvala joj što nas toliko godina vjerno služi.
Nedavno mi je umrla baka i kad smo krčili stvari iz stare veš kuhinje u ladici sam pronašla krpu FAKS. Sjetila sam se kako je išla u dućan kad deda dobije penziju po vrećicu Faksa a kad bi ga potrošila
…prikaži još! štedljivo je parala krpenu vrećicu , rubila da bi poslužila kao krpa. Isprana crveno plava slova katapultirala su me godinama unatrag i vidjela sam opet malu curicu i njenu baku s bijelim rupcem na glavi kako vješaju mirisnu uštirkanu posteljinu na hladnoj benkovačkoj buri...
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Ornel. To je jedini omekšivač koji je moja mama kupovala. I nikad ga nije zvala omekšivač, već uvijek Ornel. Dugo godina sam mislila da je riječ Ornel opća imenica
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks deterdžent u prahu, jer ga je baka uvijek koristila i to u njihovim ambalažama umotanim u krpenu ambalažu, koja je kasnije služila kao kuhinjska krpa, i uvijek bi te krpe s Faks logo, vsjele
…prikaži još! oko peći, a bijelo rublje je uviek iskuhavala na peći i uvijek je Faks u prahu bio tu negdje po kuhinji, kuhinji koja je bila središte i srce kuće.
Arf je za mene Saponijin proizvod koji najbolje odolijeva vremenu. Čak i u vremenu kada smo kupovinu obavljali u Italiji uvijek smo na popis stavljali Arf. S vremenom Arf je postao sinonim za proizvode svih marki namjenjene čišćenju kupaonica i kuhinje.
Likvi me podsjeća na djetinjstvo kad se mama vraćala s posla i prala bi suđe njime i gledala me. - Hej, pomogni mi. Može? Nisam nikad smjela biti blizu tanjura jer sam ih brzo slomila, ali bila sam brza i
…prikaži još!i u sušenju mokrih tanjura, koji su radi Likvija mirisali i kad osjetim miris Likvija sjetim se tog proljeća, te kuhinje i mame. Likvi, sjećanje, neprocjenjivo. Volim Likvi i danas s njime ja perem suđe i zaista je super.
Faks-i to zato što se sjećam da su bile krpene kuhinjske krpe s tim logom;uz njih sam stekla prve vještine u kuhinji;pomažući baki i mami brisati suđe!Hvala Saponija na tome!!! <3 Ne tako lijepe uspomene vežu me uz Arf;njime smo
…prikaži još!o pokušali iznenaditi tatu polirajući mu auto-baš je bio iznenađen! :-(
Kad je u pitanju Saponija iz Osijeka osjećam se kao u vremenskom stroju. Pitate se sigurno zašto? Pa, stoga što i sada kao i prije 20-25 godina koliko mi pamćenje seže, isti se proizvodi koriste i onda i sada. Miris
…prikaži još! Arfa mogu prepoznati s ulaznih vrata i rado ću se prepustiti užitku kupanja u kadi kad je mirisna čistoća Arfa s mirisom limuna preuzela zadaću čistoće i svježine naše kupaonice. Nakon toga oprat ću zube svojim Kalodontom. U biti, kad malo bolje razmislim mijenjala se samo ambalaža i dizajn proizvoda, dok su kvaliteta, ime i tradicija ostajali za sva vremena, da ga baštinimo i za buduće generacije!
Čini mi se da za Faks znam od pamtivjeka... oduvijek ga je mama kupovala, a tako sa i sama nastavila nakon što sam se udala.... To mi je bio, i ostao najbolji prašak za odjeću i stvarno mi je nezamjenjiv.
…prikaži još! Pere snjim i šareno, i bijelo i prljavo i napola čisto :)))) ...I drugih se proizvoda sjećam... ali nekako sam najbolje upamtila tu vrećicu sa praškom unutra ....
To je sigurno Faks helizim, moja mama uvijek kupuje Faks jer kaže da joj je to najbolji deterdžent za pranje rublja. U sjećanju mi je mirisno rublje koje mama prostire da se osuši. Taj miris i danas me vraća u
…prikaži još! djetinjstvo kad god operem rublje jer i ja po uzoru na svoju mamu koristim Faks helizim u svom kućanstvu. Faks - jer je najbolji.
Kalodont, oduvijek je tu negdje. Priznajem sve paste su kalodont ma kako god se zvale. Kao da mi netko kaže da sapun nije sapun :P. Sjećam se starih pakiranja s kojima sam se igrala kao mala. Najviše pamtim Plavi radion.
…prikaži još! Mislim da više ni ne postoji, ali bio je hit. Pa neka netko kaže da Saponia nije preteča svega, prašak se još uvijek pakira u takve kutije ali nažalost djeca su se prestala igrati s njima.
Sjećam se Faksa iz djetinjstva, u platnenim vrećicama koje smo zatim upotrebljavali kao kuhinjske krpe, i naravno, bile su puno kvalitetnije i trajnije od ovih današnjih. A moj roditelji i danas svaku pastu za zube zovu Kalodont. Drago mi je
…prikaži još! je da se ti proizvodi opet mogu kupiti.
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks deterdžent jer sam 1991. dok je rat bjesnio u Dubrovniku, imala čast kao najmlađe dijete u zgradi, plastičnom čašicom dijeliti iz Caritasa dobiveni prašak svim stanarima iz zgrade. Sjećam se da bi tih dana
…prikaži još!a umjesto po barutu sve mirisalo po čistoći...
Jedina pasta za zube koju je moja obitelj koristila je Kalodont. Kad god kupim Kalodont, sjetim se djetinjstva i roditeljske kuće. Uostalom mojim roditeljima je "Kaladont" postao sinonim za zubnu pastu....
Odabrani dobitnici Saponia paketa!
Komentari 108
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.