Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Gotovo svake zimske školske praznike provodili bi, brat i ja na selu, kod bake. Nije bilo grijanja, osim u kuhinji gdje je uvijek kurila peć na drva, međutim u sobama je bila prava ledara. Sjećam se tog dječjeg skičanja i
…prikaži još! cike kad god bi išli spavati u hladne, prostrane sobe, stavljanja gumenog, al toplog termofora pod debele perine koje su, i dan-danas, osjećam taj miris, odisale svježinom i mekoćom Faksa...
Moja baka je i sada u svojim jesenjim godinama života i dalje vjerna isključivo samo jednom prašku - Faks Helizimu čiji je miris ostao utkan u sjećanje mog djetinjstva!
Saponia ima jako puno proizvoda koji su uz mene još od djetinjstva! Pamtim stara pakiranja Vima, Faks Helzima i Kalodonta. Jako mi je simpatično kad vidim retro izdanja tih proizvoda jer de bude stare uspomene. To su proizvodi s kojima
…prikaži još! sam odrasla, a danas ih i ja imam u svojoj kupaonici i cijelom domaćinstvu! Saponia ima dugogodišnju tradiciju i kvalitetu proizvoda koju su vjerni kupci prepoznali pa zato i današnje generacije odrastaju s istim proizvodima!
Rekla bih Kaladont, dugo vremena nisam znala da je Kaladont samo jedan od proizvođača paste za zube, mislila sam da se pasta zove Kaladont,bili su mi sinonimi. Jako mi je drago sto se Kaladont nakon dugo vremena opet poceo reklamirati, bas kao nekad.
Na djetinjstvo me najviše podsjeća Faks deterdžent u prahu, jer ga je baka uvijek koristila i to u njihovim ambalažama umotanim u krpenu ambalažu, koja je kasnije služila kao kuhinjska krpa, i uvijek bi te krpe s Faks logo, vsjele
…prikaži još! oko peći, a bijelo rublje je uviek iskuhavala na peći i uvijek je Faks u prahu bio tu negdje po kuhinji, kuhinji koja je bila središte i srce kuće.
Kad premotam film u dane moga djetinjstva, prvo mi na pamet pada moja majka koja je tada bila čistunac do kostiju. Sve je moralo biti čisto, blistati, mirisati, nigdje nikakva packa ni mrlja. Uvijek je redovno prala sve sa faksom..da
…prikaži još! sve..odjeću, obuću, zavjese, stoljnjake, posteljinu i na vrhuncu staze i tepihe. Nažalost granice nikad nije imala, pa bi redovno u naselju povadila sve tepihe van, i onda neštedeći Faks po pune čaše bacala na tepih. Onda bi slijedilo ribanje četkama, pa ispiranje..i dok su se susjede smijale jer je to za njih bilo bespotrebno bacanje praška za veš ja sam odrastala u domu koji je mirisao svježe i čisto, Saponijski. Danas sam ista moja mama :)
Na djetinjstvo me definitivno najviše podsjeća Fax helizim prašak za robu. Još se uvijek sjećam kad bi mama s Faxa rezala barkodove i igrala Saponia nagradne igre, još čujem tetu s televizije kako reklamira Fax helizim... Kod nas se nije
…prikaži još! govorilo "trebamo kupiti prašak za robu" već se odmah znalo: "trebamo kupiti Fax helizim". Danas svi koriste tekuće deterdžente, ali moja je mama i dalje ostala vjerna svom prašku. Svaki put kad dođem kući, u kupaonici vidim onu staru Faks plastičnu kutiju punu praška i znam da će mi roba do povratka na fakultet divno mirisati na djetinjstvo :D
Od djetinjstva on me prati, uz njega je rublje čisto to moraš znati, miris i svježina, samo s Faksom rublje ima. Saponija je bila uglavnom gost mog doma, sjećam se prvog pranja suđa - Likvi - i evo ti loma,
…prikaži još! ti loma,
tanjur odletio i šteta je nastala,
jer sam se uvijek prije pranja s pjenom igrala.
moralo je biti uvijek puno puno pjene,
dobro da nije zatrpala mene.
I onda smo si mućkali vodu i Likvija malo,
pa puhali balone dok sunce je sjalo.
I gledali kako se prelijevaju boje.
Uz saponiju je zbilja bilo zabavno djetinjstvo moje.
Čini mi se da za Faks znam od pamtivjeka... oduvijek ga je mama kupovala, a tako sa i sama nastavila nakon što sam se udala.... To mi je bio, i ostao najbolji prašak za odjeću i stvarno mi je nezamjenjiv.
…prikaži još! Pere snjim i šareno, i bijelo i prljavo i napola čisto :)))) ...I drugih se proizvoda sjećam... ali nekako sam najbolje upamtila tu vrećicu sa praškom unutra ....
Faks helizim je prašak koji me podsjeća na djetinjstvo. Moja baka a i mama su prale rublje jedino njime, što su i prenijele na mene. Znali smo naravno promijeniti vrstu praška (mislim tko nije), no uvijek bi se opet vraćale
…prikaži još! njemu Fax helizimu jer on nas nikada nije razočarao. Mi njega možda i jesmo ali bilo je to zbog financija, iz razloga što je neki drugi bio povoljniji. Danas sam ja mlada kućanica, nažalost bez posla....ali domaćinstvo treba održavati. I nastojim da to uvijek budu Saponijini proizvodi jer znam koliko su mi bitne čistoća i urednost mog doma i mojih ukućana.
Nekoć davno, u dane mog djetinjstva i u puno sretnija vremena sjećam se kako sam pomagala mami vješati rublje. Kod perilice je uvijek bio prisutan neizostavan Faks Helizim. Dok sam čekala da ona izvadi rublje iz mašine, često sam proučavala
…prikaži još! šareni natpis i slike na ambalaži jer još nisam znala ni čitati. To će zauvijek ostati u mom sjećanju :)
Jedina pasta za zube koju je moja obitelj koristila je Kalodont. Kad god kupim Kalodont, sjetim se djetinjstva i roditeljske kuće. Uostalom mojim roditeljima je "Kaladont" postao sinonim za zubnu pastu....
Sjećam se Faksa iz djetinjstva, u platnenim vrećicama koje smo zatim upotrebljavali kao kuhinjske krpe, i naravno, bile su puno kvalitetnije i trajnije od ovih današnjih. A moj roditelji i danas svaku pastu za zube zovu Kalodont. Drago mi je
…prikaži još! je da se ti proizvodi opet mogu kupiti.
Na djetinjstvo me najviše podsjeća likvi, odnosno prazne boce od likvija koje smo punili vodom na +40 C stupnjeva i tako se kao klinci špricali međusobno :) Veća faca je bio onaj ko je imao veću plastičnu bocu od likvija...
…prikaži još! Eh to su bili dani :))
Arf je za mene Saponijin proizvod koji najbolje odolijeva vremenu. Čak i u vremenu kada smo kupovinu obavljali u Italiji uvijek smo na popis stavljali Arf. S vremenom Arf je postao sinonim za proizvode svih marki namjenjene čišćenju kupaonica i kuhinje.
Neki dan sam pijuckala kavu u omiljenom kafiću u kojem radi moja prijateljica. I pogled mi padne na kava aparat, a preko šalica prebačena Faks helizim krpa. Da, da. Baš ona, prastara, u kojoj je moja mama doma nosila prašak.
…prikaži još! Koja su to super vremena bila, veš sniježno bijeli, a mi djeca bi se zaletavali među još mokre plahte. Sve dok nas mama ne bi vidjela i najurila... Rado se toga sjetima, a prijateljicu sam jedva nažicala tu prastaru krpu i vjerujte neće služiti za brisanje posuđa već kao predmet koji me vrati u djetinjstvo.
Kad se sjetim djetinjstva, uvijek se sjetim one stare kutije kaladonta i vrati me u prošlost kada me mama morala nagovarati da perem zube, a meni se nije baš dalo jer sam bila mala i nisam ni znala zašto ja
…prikaži još! sada moram prati zube :) Dugo godina kasnije ni nismo znali ni za jednu drugu zubnu pastu nego smo sve paste zvali upravo Kaladont po onom najboljem, Saponijinom :) kada vidim onog dječaka koji je bio na starom staro posteru, tj. reklami Kaladonta uvijek se sjetim djetinjstva i sretnih vremena :)
Moram reći da me svi ovi proizvodi, odnosno Saponia općenito, podsjećaju na djetinjstvo. Mama je kupovala i još uvijek kupuje domaće Saponia proizvode. Posebno sam oduševljena ovom slavljeničkom ambalažom. Jučer sam baš čistila kupaonicu Arfom i doista je čaroban, sve
…prikaži još! se sjaji a i nastavljam tradiciju koju sam naslijedila od mame. Ovaj Likvi moram posebno izdvojiti jer uvijek je, kad sam bila malena, u kući vladalo veselje kad je došlo vrijeme pranja suđa. Voljela sam se igrati sapunicom a mama je bila u tim trenucima, kada je vjerojatno bila i jako umorna, jako strpljiva samnom i dopustila mi igranje i pravljenje balončića od sapunice. To su trenuci koji se pamte i ne zaboravljaju. A kad čujem miris rublja opranog Faksom, i to me podsjeća na djetinjstvo. Mirisi ostavljaju trag u našim životima a mene taj specifičan miris podsjeća na vesele trenutke djetinjstva. A tu je i neizostavan kalodont, to je bila moja prva pasta za zube. Doista, Saponia u meni budi divna sjećanja i nadam se da će ih i moja djeca imati. Volimo domaće, volimo Saponiu i hvala joj što nas toliko godina vjerno služi.
Odabrani dobitnici Saponia paketa!
Komentari 108
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.