Fitness 12. rujna 2024.

Za ulogu Wolverina Hugh Jackman unosio je 6000 kalorija dnevno, ali neki misle da je možda koristio steroide

Foto: instagram/vancityreynolds Hugh Jackman kao Wolverine
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bodybuilder poznat po svojoj jednostavnoj dijeti i vježbanju otkrio je zašto vjeruje da je Hugh Jackman uzimao steroide kako bi došao u formu za svoj najnoviji film.

Greg Doucette je više puta prozvao Hugha Jackmana zbog laganja o uporabi steroida i postavljanja nerealnih standarda tjelesne građe za mlade muškarce. U 55. godini, glumac je pokazao svoju nikad bolju formu u novom filmu o superherojima "Deadpool i Wolverine", u kojem glumi Wolverinea.

Doucette, koji je trenirao stotine bodybuildera, rekao je da bi bilo izuzetno teško dobiti toliko kilograma mišića i postati tako mršav u Jackmanovoj dobi bez pomoći lijekova za poboljšanje performansi poput steroida. Fitness influencer također je optužio Jackmana da laže o svojoj prehrani zbog čega misli da je spreman i lagati o svojoj upotrebi steroida.

Jackman je u Tonight Showu s Jimmyjem Fallonom rekao da je dnevno unosio šest tisuća kalorija, koje su se uglavnom sastojale od povrća, tilapije i piletine, kako bi se pripremio za svoju ulogu.

Doucette - koji također ima diplomu iz kineziologije - objasnio je na YouTubeu da bi osoba trebala biti u kalorijskom deficitu kako bi izgubila dovoljno tjelesne masnoće i imala trbušne mišiće vidljive poput Jackmanovih. Dodao je da bi bilo nemoguće sagorjeti 6000 kalorija u danu i vjerojatno bi to uzrokovalo da Jackman nagomila nekoliko kilograma. 

"Dakle, evo u čemu je stvar, on laže o 6000 kalorija i laže o steroidima. On niti jede 6000 kalorija, niti je prirodan", dodao je Doucette. Pojam prirodno se koristi za opisivanje ljudi koji treniraju bez lijekova za poboljšanje performansi. "Kladio bih se da je najviše unosio 3000 kalorija ili vjerojatno 2000 kalorija", rekao je Doucette.

I neki korisnici društvenih mreža su također bili skeptični oko Jackmanove prehrane. "Nije pojeo 6000 kalorija tilapije i graha. Vjerojatno je uzeo pristojnu količinu nadomjesne terapije testosteronom i ljudskog hormona rasta, što je super. On je glumac, a ne bodybuilding natjecatelj", rekao je jedan od korisnika. 

Možda te zanima... 30 dana koristila je kreatin prilikom vježbanja, evo što je postigla Fitness

 

U svojoj bi dobi Jackman prirodno trebao imao nižu razinu testosterona od muškarca u 30-ima. Kad muškarac dosegne 40 godina, njegova razina testosterona obično pada oko jedan posto godišnje. Taj pad testosterona često dovodi do smanjenja mišićne mase i snage, što otežava izgradnju mišića putem prehrane i tjelovježbe. Nizak testosteron također je povezan s povećanjem tjelesne masnoće oko trbuha. Razine hormona rasta također opadaju s godinama, što znači da tijelo ima smanjenu sposobnost podržavanja razvoja mišića, piše Daily Mail

Doucette je otvoreno govorio o svojoj upotrebi steroida i drugih lijekova za poboljšanje performansi tijekom svoje bodybuilding karijere i koristi svoj YouTube kanal za podizanje svijesti o njihovoj štetnosti. Dodao je da je Jackmanova isklesana tjelesna građa mogla biti i proizvod računalno generiranih slika ili CGI-ja. Referirao na specifičnu scenu u novom filmu "Deadpool i Wolverine" u kojoj oklop leti s njega, otkrivajući savršenu tjelesnu građu. "Svi ste do sada gledali film. Zar stvarno mislite da je ovaj 55-godišnji muškarac imao takvo tijelo bez testosterona, bez lijekova za poboljšanje performansi i bez CGI-ja?", rekao je Doucette. 

Ovo nije prvi put da se nagađa da je Jackman uzimao lijekove za poboljšanje performansi kako bi se pripremio za ulogu. "Njegov izgled više upućuje na hormon rasta ili neki od pojačivača testosterona - vjerojatno malo nadomjesne terapije testosteronom", rekao je za Daily Mail Dr. Gary Motykie, plastični kirurg. Dodao je da je u Jackmanovoj dobi vrlo uobičajeno uzimati nadomjesnu terapiju testosteronom. Napomenuo je da je i njegova vaskularizacija (raširenost krvnih žila u nekom dijelu tijela) također malo sumnjiva. Ima jako malo tjelesne masnoće, ali kad njegove krvne žile tako iskaču, sumnja se na lijekove za poboljšanje performansi.

Chris Wallace, voditelj HBO-ove emisije "Who's Talking to Chris Wallace", iznio je te optužbe Jackmanu, nadajući se da će razjasniti situaciju. Jackman je zanijekao da je koristio lijekove za poboljšanje performansi te da se njegova transformacija dogodila prirodnim putem. 

"Volim svoj posao. I volim Wolverinea. Anegdotalno su mi rekli koje su nuspojave steroida. A ja sam rekao: 'Ne volim svoj posao baš toliko'", objasnio je Jackman. 

Možda te zanima... Počela je vježbati u svojim 50-ima, a sada je 67-godišnja bodybuilderica koja dijeli savjete o vježbanju Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.