Fitness 04. svibnja 2015.

9 prikrivenih načina vježbanja

Pranje-Zubi
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ne trebaš previše izlaziti iz svog dnevnog ritma kako bi vježbala - samo trebaš raditi uobičajene stvari na nov način. Pročitaj kako svakodnevne situacije poput odlaska u kupnju ili čekanja u redu možeš iskoristiti da bi potrošila koju kaloriju više i učvrstila mišiće

Stajanje u redu

Iako ti se čekanje u redu čini kao veliki gubitak vremena, sjeti se da se stajanjem troši više kalorija nego sjedenjem. Za najbolji rezultat podiži se na prste ili, ako želiš izbjeći čudne poglede, pokušaj jednu minutu suptilno balansirati na nožnim prstima.

Kupovina odjeće

Ako je kupovanje odjeće tvoja strast, to je dobro za tvoju liniju. Dok se provlačiš do garderobe, noseći pritom gomilu odjeće, neprimjetno vježbaš ruke. Najbolji ćeš rezultat postići, ako držiš vješalicu za kuku, umjesto da složiš odjeću preko ruke jer ćeš tako osnažiti i oblikovati biceps i rame. Ali ne zaboravi vježbati obje ruke.

Nabavka potrepština

U supermarketu koristi košaru umjesto kolica te prilikom nošenja nastoj da ti košara ne dodiruje noge i kukove. Što je dalje budeš držale od tijela, više ćeš koristiti mišiće ramena i, ali trbušnjaka. Držiš li košaru ispred sebe s laktom pod pravim kutem i dlanom okrenutim prema gore, aktivirat ćeš biceps. Zatim zamijeni ruke i prohodaj cijeli dućan dok ne dođeš do blagajne.

Priprema hrane

Sjeckanje i miješanje namirnica zahtijeva puno ponavljanja istih pokreta, što dovodi do zategnutih ramena, podlaktica, bicepsa i tricepsa. Osim toga, uspravnim stajanjem tijekom jednosatnog kuhanja možeš sagorjeti oko 100 kalorija. Da bi kuhinjski trening bio što učinkovitiji, kupuj cijele sastojke i koristi nož za sjeckanje namirnica. Sjeckaj s dominantnom rukom, a ruke mijenjaj dok miksaš, valjaš ili gnječiš sastojke.

Zanimaju te 'Fat burn' vježbe za ravan trbuh?

Serviranje stola za ručak

Ovaj lagani zadatak zahtijeva kretanje koje se može usporediti s hodanjem na pokretnoj traci. Za najbolji rezultat uzimaj jedan po jedan komad pribora za jelo, kako bi što više hodala od ladice do stola. Koristi se istom strategijom za raspremanje stola.

Vađenje posuđa iz perilice

Kad god si u prilici podiži i spuštaj stvari. Jednake pokrete prave ljudi u teretani. Za maksimalan učinak primijeni pravilan položaj za mrtvo dizanje (primjerice čučanj ili pretklon iz kukova, umjesto savijanja kralježnice prema naprijed). Uzimaj tanjur po tanjur s obje ruke te ih slaži na visoku i krajnje nepristupačnu policu.

Pranje rublja

Dok nosiš robu prema perilici rublja, možeš se ozbiljno izmoriti, što je usporedivo s treningom u teretani. Ručno peri, ribaj i cijedi odjeću. Napravi čučanj i ostani u njemu dok puniš i prazniš perilicu rublja. Na jednom ramenu nosi prljave stvari prema perilici pa zamijeni rame dok nosiš čisto rublje u sobu. Svi će ti pokreti uključiti ruke, ramena, leđa te kose trbušnjake.

Sušenje kose fenom

Budući da većina fenova nije dovoljno teška, da bi nadomjestila utege podigni fen preko glave ili sa strane i drži ga u svakom od tih položaja po pola minute. Za veći učinak umjesto sjedenja za stolom ili pred ogledalom suši kosu u uspravnom ili čučećem položaju.

Pranje zuba

Svaki put kad se boriš s gravitacijom dok podižeš ruku u zrak, tvoje tijelo ima korist od toga. Postavi alarm na mobitelu na dvije minute i četkaj zube dok vrijeme ne istekne. Nakon jedne minute zamijeni ruke da bi osnažila i slabiju ruku. Slobodno koristi kreativne strategije ne bi li ti vrijeme prošlo što brže.

Pročitaj koje su najbolje vježbe za skidanje masnih naslaga.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.