Fitness 27. srpnja 2010.

Video vježbe za prsa i ruke

Mirela
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Uz video vježbe s DVD-a 'Pilates za trudnice' i sama kod kuće možeš održati dobru formu tijekom trudnoće. Instruktorica pilatesa Mirela Anić u ovom video prilogu pokazuje vježbu za prsa i ruke, koja će ti pomoći da ti i nakon trudnoće i dojenja grudi ostanu čvrste

DVD "Pilates za trudnice" dolazi kao bonusuz knjigu 'Zdrava i fit u trudnoći' koju je Mirela Anić pripremila zajedno sa svojim suradnicama Draganom Klarić, Matildom Ivaniš Knez, Jadrankom Boban Pejić i Darijom Vranešić. DVD i knjigu možeš pronaći na kioscima po cijeni od 79,90 kuna.

U video prilogu koji ti dodnosimo Mirela pokazuje vježbu za prsa, koja se može izvoditi bez opterećenja ili uz pomoć jednoručnih utega ili guma. Vježba se izvodi u stojećoj poziciji koja zahtjeva stabilizaciju kroz veći broj zglobova i balans. Stoga je potrebno stati čvrsto s obje noge na podlogu, ispraviti tijelo i aktivirati mišiće centra.

Ako je rad u stojećoj poziciji prezahtjevan vježba se može izvesti sjedeći na stolici, prostirci ili velikoj lopti. Zbog utjecaja trudnoće na posturu, Mirela preporuča veći broj ponavljanja vježbi za leđa. Njima će se otvoriti prsa, stabilizirati lopatice te smanjiti bolovi u vratu i gornjem dijelu leđa.

Trening u trudnoći

Općenito su za vrijeme trudnoće dopušteni su lagani kardiovaskularni programi te programi koji doprinose razvoju mišićne snage i izdržljivosti uz korištenje umjerenih otpora.

Tako se osim hodanja, plivanja te vožnje stacionarnog bicikla preporučuju specifični kineziterapijski, pilates i yoga prenatal programi. Glavne su odrednice svih preporučenih programa njihova umjerenost, modificiranost i kontroliranost.

Preintenzivni i nemodificirani treninzi mogu uzrokovati niz loših posljedica, kao što su mišićno-koštane ozljede trudnice, preuranjen porod, ozljede i zastoj u razvoju fetusa. Sukladno tome, iako se mnogim trudnicama čini da mogu više, preporuka je držati se umjerenih i trudnoći primjerenih treninga.

Više info: www.bm-pilates.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.