Fitness Vježbe za mršavljenje 25. lipnja 2023.

Vježba koja sagorijeva više kalorija nego 30 minuta trčanja

Foto: Instagram @heartandsoulstyle.it
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želite oblikovati cijelo tijelo, poboljšati svoju kardiovaskularnu kondiciju i spaliti kalorije, nema više potrebe da se znojite satima u teretani ili da trošite bogatstvo na kućne sprave za vježbanje.

Jedina stvar koju trebate je konop za preskakanje. Dokazano je da preskakanje užeta ima mnoge prednosti i odličan je dodatak drugim vježbama.

Odličan za sagorijevanje kalorija

Postoje studije koje ukazuju da je 10 minuta preskakanja užeta, jednako učinkovito kao i 30 minuta trčanja u smislu kardiovaskularnih poboljšanja i potrošnje kalorija. Preskakanje užeta sagorijeva oko 330 kalorija, dok trčanje sagorijeva 270 kalorija. Uz to ne trebate puno prostora i vremena za izvođenje vježbe. Može se vježbati bilo gdje i u bilo koje vrijeme kada vam odgovara uz neku motivirajuću glazbu. Loše vrijeme vani više nije isprika!

Djeluje na nekoliko grupa mišića

Preskakanje užeta oblikuje ruke, noge, leđa, trbušnjake, stražnjicu i ramena. Jednom kada se usavršite, tehnika preskakanja užeta je vrlo jednostavna bez obzira na dob, oblik tijela ili trenutnu fitness razinu kondicije.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Popravlja koordinaciju

Preskakanje užeta ne utječe ravnomjerno samo na određene skupine mišića, ono čak poboljšava koordinaciju, dinamičnu ravnotežu i reflekse.

Možda te zanima... Maksimalno sagori kalorije tako da radiš ovo prije svakog kardio treninga Fitness

Možete vježbati sami ili u društvu

Ova je vježba u isto vrijeme i učinkovita i zabavna i ugodna.

Što trebate znati prije početka vježbanja pomoću užeta za preskakanje?

Prvi korak je odabir odgovarajućeg užeta. Ako imate priliku, kupite ga u trgovini sportskom opremom gdje možete dobiti savjet vezan za duljinu, ručke i materijal užeta po vašoj mjeri. 

  • Obujte udobne tenisice za vježbanje zbog sigurnosti zglobova. 
  •  Držite glavu uspravno, a pogled prema naprijed. Ne gledajte dolje.
  • Trup treba biti ravan, a koljena malo savijena.
  • Držite laktove uz tijelo pod pravim kutem.
  • Držite ručke prstima, a ne dlanovima.
  • Važno: zapešća se koriste za vrtnju užeta, a ne ruke.
  • Koristite prednji dio svojih stopala za skok na podlogu. Petama ne biste smjeli dirati zemlju kada doskočite. Ne morate skočiti vrlo visoko u zrak, dovoljno je skočiti tri do četiri centimetra.
  • Nakon što svladate osnovni skok, možete pokušati i druge tehnike skakanja s užetom: dvostruki skok, na jednoj nozi, unakrsno i itd.
Možda te zanima... Trener koji tvrdi da je za mršavljenje dovoljno vježbati 40 minuta tjedno Fitness
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      dletere

      Tablete za mršavljenje - https://bit.ly/2Fh1NJR Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.