Fitness Blic vježbe 03. listopada 2018.

Osnovna pravila i vježbe za redukciju masti na unutarnjoj strani bedara

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Gabrijela Brkić, fitness trenerica iz Basic Gym One u Zagrebu kaže da se na izgled unutarnje strane bedara vježbama i prehranom može utjecati, ali ne previše jer ovisi o građi tijela te o razini hormona estrogena koji je "odgovoran" za skladištenje najveće količine masnoća upravo na tom mjestu.

"Grupa mišića medijalne strane natkoljenice zvana i mišići primicači kuka, sastoji se od: pectineusa, aduktor brevisa, aduktor magnusa, aduktor longusa i gracilisa. Kako samo ime kaže primarna funkcija ovih mišića je primicanje noge u zglobu kuka. Iako su ovi mišići aktivni u pokretima kao što je hodanje, trčanje, čučnjevi, iskoraci potrebno je raditi vježbe koje ih izoliraju i dodatno jače aktiviraju", tumači Brkić.

Osim vježbi snage za jačanje mišića treba raditi i kardio za smanjivanje potkožnog masnog tkiva

Trenerica objašnjava da što se tiče sakupljanja masnog tkiva na unutarnjoj strani bedara kod žena pogotovo, ono se gubi najviše kompleksnim vježbama i dugotrajnijim aerobnim ili mješovitim aktivnostima. "Dakle, osim vježbi za jačanje ovih mišića, potrebno je izvoditi vježbe koje osiguravaju smanjivanje potkožnog masnog tkiva.

Također, 'mlohavost' bedara ovisi o prehrani, hidrataciji tijela i načinu života. Ipak, neke stvari kada je riječ o unutarnjoj strani bedra nisu promjenjive zbog građe ženskog tijela i hormona estrogena koji je odgovoran za skladištenje najviše masnoća unutar medijalne strane bedara.

Tu uključujemo različite kombinacije iskoraka prema naprijed, bočnih iskoraka ili iskoraka u stranu, čučnjevi, sumo čučnjevi, dizanja, skokovi i trčanja.

Možda te zanima... Listovi se mogu preoblikovati uz ove tri vježbe Fitness

Čučanj s trakama vježbanje trening Možda te zanima... Riješite se 'jahaćih hlačica' uz ove tri vježbe Fitness

Vježbe za unutarnju stranu bedara

 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL
Prva vježba, adukcija noge u sjedu na boku - izvodi se primicanjem donje noge sredini kuka. Lezi na bok i podlakticom i s oba dlana se osloni na pod, gornju nogu prebaci preko donje, a donju odiži od poda s ispruženim stopalom.
 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL
 
 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL Druga vježba, iskorak u stranu na slideru - stani uspravno na kliznu podlogu (i parket je dobar) i oslanjajući se na jednu nogu savijenu u koljenu, drugu odguruj u stranu. Umjesto "slidera" ("klizača") pod stopalo možeš postaviti krpu. Napomena: pripazi na poziciju koljena noge oslonca.
 | Author: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL
Treća vježba, opružanje potkoljenice u sjedu na boku - dok sjediš na boku s osloncem na podlaktici i dlanovima okrenutim prema podu, gornja noga je zgrčena sa stopalom koje se oslanja na tlo, a s donjom nogom izvodi se opružanje potkoljenice s odignutom natkoljenicom od tla. Napomena: Ne spuštaj natkoljenicu na podlogu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.