Fitness Vježbe za mršavljenje 30. lipnja 2016.

Možeš li smršavjeti uz 10.000 koraka na dan?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Odlučila si smršavjeti i svaki dan pratiš na svom sportskom satu koliko si koraka napravila. Stoga ti donosimo mišljenje o tome može li tvoja upornost da napraviš desetak tisuća koraka dnevno dovesti do gubitka kilograma.

Hodanje svakako može poboljšati zdravlje, ali i doprinjeti mršavljenju. No, stručnjaci smatraju kako hodanje nije način na koji ćeš sagorjeti kalorije i ne može biti jedina tehnika na koju ćeš se osloniti ako želiš smršavjeti.

Mišljenje stručnjaka o hodanju kao vrsti vježbe u procesu mršavljenja

"Mislim da ako koristiš hodanje i brojanje napravljenih koraka kao sredstvo za mršavljenje, vjerojatnije je da ćeš dobiti na težini", kaže Charlie Seltzer, doktor medicine i stručnjak za mršavljenje iz Philadelphije.

Njegova je teorija da praćenjem prijeđenih koraka zapravo ne možeš znati koliko kalorija si potrošila, a možda ćeš imati osjećaj da si više energije uložila i kalorija potrošila nego je to stvarno tako. Zatim, kada kreneš jesti nećeš smanjiti količinu jer ćeš smatrati da si oslobodila dovoljno prostora u svom kalorijskom dnevnom proračunu.

Stoga za mali broj ljudi, hodanje može pružiti dovoljan stimulans za početak procesa mršavljenja, ali, za većinu od nas, to nije dovoljno snažna i intezivna vježba koja bi mogla dovesti do značajnijih promjena na našem tijelu i u organizmu. Prije svega bi se trebala usredotočiti na to što jedeš, kada i koliko, a zatim odabrati vježbu primjerenu svojim godinama, kilogramima i razini dosadašnjih aktivnosti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.