Fitness Vježbe za mršavljenje 04. listopada 2016.

Kako za samo dvije i pol minute vježbanja izgubiti čak 200 kalorija?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Znanstvena studija objavljena u "The Integrative Biology of Exercise VI meeting" pokazala je kako je moguće izgubiti čak 200 kalorija nakon vježbanja u trajanju od samo dvije i pol minute.

Znanstvenici su uspoređivali energetsku potrošnju ispitanika tijekom dva različita dana od kojih su u jednom danu proveli kratku, ali intenzivnu aktivost na sobnom biciklu, a drugi dan su mirovali. 

Najbolji trening za ravan trbuh

Isprika o nedostatku vremena za vježbanje više ne može biti izgovor

Intenzivna aktivnost je podrazumijevala vožnju na sobnom biciklu raspoređenu u 5 intervala. Svaki interval je trajao 30 sekundi tijekom kojeg su ispitanici okretali pedale najbrže što su mogli, a bicikl je bio namješten na pružanje najvećeg otpora.

Bicikl_3 | Author: Foto: Zdrava Krava Foto: Foto: Zdrava Krava

Vrijeme između intervala koje je trajalo 4 minute ispitanici su provodili u odmaranju odnosno sporom okretanju sobnog bicikla namještenog na pružanje najmanjeg otpora. Rezultati su pokazali značajan porast potrošenih kalorija u danu u kojem je provedena kratka aktivnost. 

Iako je dobro poznato blagotvorno djelovanje tjelovježbe na zdravlje, mnoge osobe nemaju naviku vježbati, a kao najčešći razlog manjka tjelesne aktivnosti navode nedostak vremena. Nova studija pokazuje kako se i kratkotrajna tjelovježba može značajno odraziti na zdravlje i tjelesnu masu jer provođenje ovakve aktivnosti nekoliko puta tjedno može biti korisno.

Naš suradnik, trener Marino Bašić komentira trening od 4 minute.

Klikni na BMI kalkulator!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.