Fitness Vježbe za mršavljenje 26. srpnja 2019.

Jednom minutom hodanja možeš produžiti život za jednu i pol do dvije minute!

Foto: PR
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon izuzetno uspješne prve godine, u rujnu će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski Festival Hodanja. I ove godine gradovi domaćini bit će Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta, zbog čega sudjelovati mogu baš svi.

Gospić je 7. rujna rezerviran za „šetače“ koji će savladavati tri staze dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga, 8. rujna, manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+ 20+ i 30+ kilometara. Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.

 | Author: PR Foto: PR

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već nakon prve godine prepoznato na svjetskoj razini. Naime, u svibnju Festival Hodanja je započeo proces učlanjivanja u svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj je kao i slična događanja u svijetu koja se održavaju već dugi niz godina, okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

 | Author: PR Foto: PR

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja su brojne, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošiš hodajući, možeš produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute! Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog Festivala Hodanja.

Hodanje_3 Možda te zanima... Aerobnim hodanjem potakni metabolizam i poboljšaj raspoloženje Fitness

Prijave započinju 31.7. i traju do 30.8.2019., a uz kotizaciju dolazi i prijevoz između dva grada. Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o

Službena Web stranica manifestacije: http://www.croatiawalk.com/

Možda te zanima... Hodanje 60 do 75 minuta dnevno smanjuje rizik od prerane smrti Fitness Možda te zanima... Hodanje: Svima dostupno, a prevenira mnogobrojne bolesti i prekomjernu tjelesnu masu Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.