Fitness Vježbe za ravan trbuh 09. rujna 2016.

Dvije jednostavne vježbe za ravan trbuh: Škare i kruženje nogama

Foto: Guliver/Shutterstock Trebaš izmjenjivati vježbe visokog intenziteta i slabijeg intenziteta. Izmjena intenziteta vraća tvoj metabolizam na višu stopu za vrijeme vježbanja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Škare i kruženje nogama su dvije super vježbe za trbušne mišiće koje možeš izvoditi gotovo neprimjetno. Legni na leđa, opruži ruke uz tijelo i skvrči noge na podlogu. Izdahom aktiviraj trbušne mišiće i primakni donji dio leđa podlozi.

Potom digni noge u zrak i opruži ih. U početnoj poziciji noge su okomito na tijelo. U prvoj vježbi izvodi škare tako da na izdah jednu nogu primičeš podlozi, zadržavajući poziciju donjeg dijela leđa. Na udah vrati nogu u početnu poziciju te novim izdahom ponovi isto s drugom nogom.
 
U drugoj vježbi imaš istu početnu poziciju kao u prvoj, no sada kretnju izvodi s obje noge zajedno. Ravnim nogama kruži tako da izdišeš kada se noge primiču podlozi, a udišeš kako se noge vraćaju u početnu poziciju. Ponovno drži aktivan trbuh i poziciju donjeg dijela leđa, makar pri tome morala smanjiti amplitudu pokreta.
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.