Fitness 08. travnja 2018.

Čini ti se da si nakon vježbanja naduta? Mi znamo zašto

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cilj vježbanja je ravan trbuh, a ne čista suprotnost. Ipak, mnogi su nakon vježbanja naduti. Ne, ne čini ti se, to je stvarno moguće, a povezano je s načinom na koji dišeš, tvrdi dr. med. Daniel Vigil.

Kada udahneš, zrak se može kretati kroz tijelo na dva načina. Prvi put je kroz dušnik i to je put kojim želiš da zrak ide.

Drugi put se aktivira kod snažnog zamora ili kada pokušavamo "doći do zraka". U tom slučaju dio zraka može otići u jednjak, a odande direktno u želudac. Na taj se način želudac puni zrakom i eto napuhnutosti.

3 napitka koja tope masne naslage bolje od vode s limunom

Važna je i aktivnost

Efekt napuhnutosti se češće javlja kod aktivnosti visokog intenziteta, koje zahtijevaju izdržljivost, poput trčanja, plivanja ili bicikliranja.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Također, napuhnutost se češće događa osobama koje nisu naviknute na veće fizičke napore, stoga im je kondicija slabija.

Pomoći ti može duboko disanje. Dakle, udiši zrak kroz nosa, ispuhuj ga kroz usta. Pomoći ti može i brojanje: između udaha i izdaha trebalo bi proći u prosjeku 7 sekundi, piše Women's Health.

Riješi se nadutog trbuha i smršavi!

U slučaju da si se već "nagutala zraka" i sada te sav taj zrak muči, preostaje ti samo da podrigneš! Na taj ćeš način ispustiti suvišan zrak iz tijela.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.