Fitness 02. srpnja 2010.

Budi zdrava i fit u trudnoći

Simpatrudnacura2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pogledaj video vježbe iz programa 'Pilates za trudnice' koji je namijenjen trudnicama za trening u vlastitom domu. Pilates vježbe koje će ti olakšati trudnoću, smanjiti bolove u kralježnici i zglobovima, te ojačati mišiće pokazuje pilates trenerica Mirela Anić

Mirela Anić pionir je pilates metode, direktorica je Body & Mind Edukacijskog Centra, certificirani je edukator Stott Pilates metode, te jedna od najcjenjenijih pilates trenera u Hrvatskoj. Knjigu 'Zdrava i fit u trudnoći' uz koju dolazi bonus DVD 'Pilates za trudnice' Mirela je pripremila zajedno sa svojim suradnicama Draganom Klarić, Matildom Ivaniš Knez, Jadrankom Boban Pejić i Darijom Vranešić. DVD i knjigu uskoro možeš pronaći na kioscima, po cijeni od 79,90 kn.

Vježbanje na siguran način

DVD program obuhvaća vježbe Prenatal pilatesa drugog i trećeg tromjesečja. Kako u takvim uvjetima nema trenera koji kontrolira izvedbu vježbača, DVD pokriva osnovne, nisko intenzivne vježbe kojima na siguran način jača i mobilizira cijelo tijelo. Osim snaženja mišića ruku i nogu, posebna se pozornost daje mišićima zdjeličnog i ramenog obruča te kralježnice

Ovaj program tjelovježbe preporuča se i trudnicama u prvom tromjesječju te rodiljama, s time da se vježbe iz slijeda za abdomen tada mogu izvoditi u ležanju na leđima. Ujedno se prvom tromjesečju i programu nakon poroda mogu dodati vježbe za leđa, ležeći potrbuške.

Trudnoća je lakša uz pilates

Pilates za trudnice, popularno zvan Prenatal pilates, posebno je dizajniran program tjelovježbe koji se formira s obzirom na inicijalno stanje trudnice te se kontinuirano mijenja kako trudnoća napreduje. Program uključuje niz sprava i rekvizita koji povećavaju njegovu učinkovitost, no može biti koncipiran i bez pomagala.

Ako je trudnica do trudnoće bila aktivna u treningu, može početi sa prenatal treningom već u prvom tromjesečju. Ako trudnica nije bila aktivna do trudnoće, preporuča se početi sa treningom u drugom tromjesječju ili tijekom prvog, ali uz izrazito modificirani program.

Ukoliko ne postoje izričita ograničenja, a trening svojim izmjenama prati promjene ženskoga tijela, Prenatal pilates može se prakticirati do kraja trudnoće.

Više info: www.bm-pilates.com

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.