Fitness Blic vježbe 12. listopada 2016.

7 vježbi kojima ćeš jednostavno ojačati mišiće leđa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bolove u leđima možeš ublažiti vježbama kojima se jačaju leđni mišići, trbušni, te bedreni. Dobru fizičku formu moguće je izgraditi (i tada nisu potrebne dodatne vježbe) trčanjem, plivanjem ili nekom drugom stalnom aktivnošću. Ali ako se ne baviš nijednim sportom, tada možeš raditi ciljane vježbe za leđa.

Važno je vježbati redovito, svaki dan. Prije vježbanja se potrebno lagano zagrijati i istegnuti mišiće

Vježba 1

Nasloni se uza zid, kao da ćeš sjesti na stolicu, a zatim se uspravi, ne mičući stopala. Ponovno se spusti uza zid u sjedeći položaj, te se zadrži u njemu pet sekundi. Ponovi vježbu pet puta.

Vježba 2

Lezi na trbuh. Ruke prisloni uz tijelo. Ravno podigni jednu nogu na 10-ak cm visine pa zatim spusti. Ponovi isto i drugom nogom. Ponovi vježbu pet puta svakom nogom. 

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vježba 3

Lezi na leđa. Podigni jednu nogu u položaj 90 stupnjeva, ako ne možeš sasvim uspravno. Lagano savij nogu u koljenu pa zatim spusti nogu. Ponovi isto i drugom nogom. Ponovi vježbu pet puta svakom nogom.

 

Vježba 4

Ostani ležati na leđima. Savij noge u koljenima i čvrsto se osloni na pod. Lagano podigni tijelo i ruke, te se zadrži u tom položaju 10 sekundi. Spusti se. Ponovi vježbu pet puta.

 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Vježba 5

Lezi na leđa sa savijenim nogama u koljenu i naslonjenim na tijelo. Smjesti obje ruke ispod koljena i privuci noge što više možeš prema tijelu. Ponovi nekoliko puta.

 

Vježba 6

Stani iza stolice s naslonjačem. Diži jednu nogu držeći koljena ravna. Vrati polako u početni položaj. Zatim isto napravi drugom nogom. Ponovi vježbu pet puta svakom nogom.

Vježba 7

Stani sa stopalima lagano razdvojenim u stabilan položaj. Smjesti ruke na donji dio leđa. Koljena nemoj savijati. Nagni se prema natrag koliko možeš, ali pripazi da ne izgubiš ravnotežu. Zadrži poziciju dvije sekunde. Ponovi vježbu pet puta.

Moćna vježba za noge koju je nemoguće izvesti pogrešno

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.