Dijeta 15. listopada 2016.

O ne, blagdansko debljanje počinje već u listopadu!

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Istraživanje znanstvenika sa Sveučilišta Cornell je pokazalo kako je trenutno doba godine u kojem imamo najmanje kilograma. No od sada će kazaljka na vagi biti u sve većem plusu.

Naime, kako kreće zima i blagdani kreće i nagomilavanje kilograma za koje je ponekad potrebno čak 5 mjeseci da ih se riješimo. Znanstvenici su analizirali podatke dobivene od korisnika pametne vage iz SAD-a, Njemačke i Japana tijekom godine dana počevši od kolovoza 2012. godine.

Opseg struka svima se širio

Iako su se brojke na vagi kretale različito, korisnici sve tri zemlje imali su jednu zajedničku karakteristiku – opseg struka svima se širio. U Njemačkoj je širenje struka počelo krajem rujna, u SAD-u početkom listopada, a u Japanu u prosincu – a vrijednosti kilograma bile su najviše oko Nove godine.

Češće vaganje tijekom blagdana može pomoći

S obzirom da su ispitanici kupili pametnu vagu po cijeni od 150 dolara ukazuje kako su visoko motivirani da drže svoje kilograme pod kontrolom. Unatoč tome debljali su se, stoga možemo zaključiti da čak i oni namarljiviji ne mogu izbjeći blagdansko nakupljanje kilograma.

Struk_1 | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Također, rezultati su pokazali kako češće vaganje tijekom blagdana može pomoći. Ispitanici koji su se vagali 4 ili više puta tjedno manje su dobivali na masi i lakše su gubili kilograme.

Znanstvenici su zaključili kako bi bilo mudrije, umjesto uobičajene novogodišnje odluke da smršavimo u narednoj godini, da odlučimo ne udebljati se tijekom praznika počevši od listopada.

Izračunaj svoj BMI!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.