Dijeta Dijetni savjeti 12. kolovoza 2017.

7 žena starijih od 40 otkrivaju kako su uspjele smršavjeti

Foto: Pinterest
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog usporenog metabolizma i smanjenja mišićne mase, proces mršavljenja nakon 40. godine postaje kompliciraniji, posebno ako želiš izgubiti više kilograma. Potrebno je razraditi strategije kako bi ostala motivirana i kako bi održala zdrave navike koje će ti pomoći da postigneš svoj cilj.

Sedam žena starijih od 40 godina koje su izgubile preko 20 kilograma podijelile su svoje savjete za mršavljenje o metodama koje su im pomogle zadržati zdrav način života, za portal Prevention. Pokušaj isprobati neke od njih:

Vaga1 Možda te zanima... 5 znakova da tvom tijelu odgovara težina koju imaš i da se bespotrebno mučiš s dijetama Dijeta

Izbjegavaj poslastice

"Nemoj kupovati nezdravu hranu koju ne smiješ jesti. Ako drugi ukućani vole poslastice, kupi one koje ne voliš kako bi izbjegla iskušenja. Kupuj zdraviju hranu, uključujući povrće i grickalice s visokim udjelom proteina. Ovo je jedna od stvari koja mi je najviše pomogla da izgubim 45 kilograma", rekla je Jamie Gold (56), dizajnerica za kuhinje i autorica knjige New Bathroom Idea Book.

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Pogledaj svoje stare fotografije za motivaciju

"Svakodnevno vaganje pomoglo mi je pratiti svoj napredak, ali ono što mi je najviše pomoglo bilo je uspoređivanje mog trenutnog izgleda s fotografijama snimljenim prije nego što sam izgubila kilograme. Nezaboravni trenutak bio je kad sam bila na večeri s prijateljem, a on je snimio naš selfie. Kad sam vidjela sliku, pomislila sam: 'Čovječe, izgubila sam na težini!'. Usporedila sam tu sliku s jednom od prije nekoliko mjeseci ranije i bila sam ponosna na svoj napredak. Svakodnevno gledanje tih fotografija služilo mi je kao motivacija i pomoglo mi je pridržavati se zdravog načina života", podijelila je Jennifer Carol (41).

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

žena Možda te zanima... Anticelulitna dijeta bogata vitaminom C u trajanju od pet dana Dijeta

Piši dnevnik prehrane

Kari Hammond (42) dosjetila se odlične ideje: "Pomoću aplikacije Lose It! zapisujem sve što sa pojela odmah nakon što završim s obrokom jer ako odgodim za kasnije, najčešće se ne mogu sjetiti što sam sve pojela. Ponekad čak zapišem i prije jela kako bi znala imam li dovoljno kalorija za taj dan. Zapisivanje dnevnika u kombinaciji s svakodnevnim vaganjem pomaže mi da budem odgovorna."

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Možda te zanima... Celebrity dijeta s voćem, povrćem i piletinom Dijeta

Reci "ne" stvarima koje ti oduzimaju energiju

"Izgubila sam 38 kilograma u dvije godine i zadržala istu težinu više od 10 godina. Način na koji sam to učinila bio je što sam odlučila reći 'ne'. Radila sam previše sati, zbog čega nisam imala vremena i energije za pripremanje zdrave prehrane. Kada sam rekla 'ne' nekim zadacima i projektima, bila sam u mogućnosti posvetiti više pažnje pripremi zdravije hrane i tjelovježbi", rekla je Deb Thompson (53).

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Pij puno tekućine

KJ Landis (52), autorica knjige Happy Healthy You podijelila je svoju metodu: "Osim što sam se zdravo hranila, izgubila sam 22 kilograma zbog unošenja čak 3 i pol litre vode dnevno. Polako sam povećavala količine i dodala limun ili krastavce za dodatni okus. Zbog pijenja više vode bilo mi je lakše razlučiti jesam li doista gladna, ili samo društveno i emocionalno gladna."

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Bademi Možda te zanima... Magnezij se nalazi u bademima koji imaju blagotvorne učinke i na mršavljenje Hrana

Pridržavaj se svog plana

"Nakon što odlučiš koju ćeš metodu mršavljenja primijeniti zanemari komentare svakog 'dobronamjernog prijatelja' ili člana obitelji koji smatra da to ipak nije dobra ideja. Za mene su to bili svježe cijeđeni sokovi. Zajedno sa zdravom prehranom, to mi je pomoglo izgubiti 21 kilogram i zadržati tu kilažu više od godinu dana", istaknula je Jennifer Devlin Waller (48).

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Reci svojoj obitelji i prijateljima da želiš smršaviti

"Dijeljenje mojih ciljeva mršavljenja s drugima pomoglo mi je da izgubim 41 kilogram. Pridružila sam se 61 Day Health Challengeu, programu kojeg je sponzoriramo moj poslodavac, Detroit Medical Center. Odjednom sam postala odgovorna prema svim svojim kolegama koji su pratili moje mršavljenje, a ne samo sebi. Podrška koju su mi dali bila je dovoljna motivacija da me potakne za ulazak u novi svijet zdrave prehrane i zdravog života, smatra Mo Mindard (43), medicinska sestra u Detroit Medical Center Emergency Room.

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Možda te zanima... Bez gladovanja molim: 10 nutricionističkih preporuka za zdravo mršavljenje Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.