Dijeta Dijetni savjeti 19. srpnja 2017.

Bez gladovanja molim: 10 nutricionističkih preporuka za zdravo mršavljenje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želiš li se zaista riješiti suvišnih kilograma zaboravi na stroge dijete. Nutricionisti preporučuju da se držiš ovih 10 pravila u prehrani kako bi izgubila na težini.

Ne pretjeruj s dijetom - ne bi trebala mršavjeti više od jednog kilograma tjedno. Sve preko toga je štetno za tebe i može ti se dogoditi da s takvom dijetom izgubiš i važna mišićna tkiva.

Piramida-Diet | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Izbjegavaj slatko, a ne masno - novije dijete više stavljaju naglasak na izbjegavanje škroba i šećera nego masne hrane. Tvoje tijelo pohranjuje višak šećera, tj.škroba (kojeg ima u tjestenini ili kruhu), isto kao što to radi s masnoćom. Ali masna hrana ima i neke prednosti. Ako je izbaciš iz jelovnika, završit ćeš tako što što ćeš konstantno osjećati glad, umor i bit ćeš loše volje. Tako nećeš smršavjeti.

Prijedlozi za zdrav doručak

Uvijek doručkuj - doručak je krucijalan kako biste se dobro osjećali tijekom cijelog dana. Svaka dobra dijete nalaže da počneš dan s proteinima, dobrim mastima i ugljikohidratima. Probaj s jajima i kruhom (koji nije pšenični) ili zobenom kašom s bobicama i sjemenkama.

Žitarice | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Ne preskači obroke - sve uspješne dijete inzistiraju na redovitim obrocima i užini.

Osnovna pravila kupovanja namirnica kada si na dijeti

Promijeni način života - važno je shvatiti da nema magičnih sredstava za mršavljenje. Ono što zaista djeluje je promjena prehrambenih navika.

Hrana-Trening | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Uvijek uzimaj proteine ​​zajedno s ugljikohidratima - ako želiš dugoročne rezultate, od ključnog značaja je održavati nisku razinu šećera u krvi. Jedi proteine ​​zajedno s ugljikohidratima niskog glikemijskog indeksa i doći ćeš do cilja. Sve dobre dijete to savjetuju.

Losos_3 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Balansiraj prehranu - balansirana dijeta koja uključuje raznovrsne namirnice je esencijalna. Inzistiranje na jednoj, a izbjegavanje druge namirnice vodi ka neizbalansiranoj dijeti i nije preporučljivo.

Sve što trebaš znati o kalorijama

Ne moraš brojati kalorije - brojanje kalorija je zastarjeli koncept i dokazano je neefikasan način gubitka kilograma. Više ćeš nabaciti kilograma konzumirajući posne, niskokalorične kolače i cappuccino nego recimo, kajganu sa slaninom i šalicom čaja.

Hodanje1 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock

Kreći se što više - u dobroj dijeti uvijek se naglašava da moraš biti fizički aktivna ako želiš smršavjeti.

Mršavljenje uz 10 tisuća koraka na dana

Izbjegavaj gotova jela - izbjegavaj hranu koja je tvornički proizvedena, odnosno onu koja je rafinirana i prerađena. Drži se pravila: jedi samo ono što možeš napraviti u vlastitoj kuhinji.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      elenaggg

      Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.