Dijeta Dijete A-Ž 18. srpnja 2017.

Celebrity dijeta s voćem, povrćem i piletinom

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zbog specifičnog načina života, i činjenice da im, na neki način, honorari ovise od fizičkog izgleda, pojedine slavne ličnosti često odlaze na rigorozne dijete, kako bi za kratko vrijeme izgubile kilograme. Predstavljamo vam jednu u nizu celebrity dijeta, ali savjetujemo da se, prije nego što se odlučite je primijeniti, obavezno konzultirate s liječnikom.

Pomoću ove dijete poznati navodno uspijevaju izgubiti i do 5 kilograma za tjedan dana.

Tajna "čudesne dijete" leži u činjenici da hrana koju unosite čisti organizam i pruža manje kalorija nego što trošite. Ipak, stručnjaci preporučuju dodatni unos multivitamina, vitamina B i vitamina C za vrijeme dijete.

1. dan

Voće. Jedite bilo koje voće, osim banana. Što se događa tvom tijelu ako pojedeš 3 banane dnevno?

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

2. dan

Povrće. Jedite samo povrće - svježe, sirovo ili kuhano. Izbjegavajte grašak, grah i kukuruz. Možete pojesti, primjerice, pečeni krumpir s maslacem.

3. dan

Voće i povrće. Hranite se kao prva dva dana, ali ovaj put izostavite krumpir iz izbornika.

4. dan

Banane i mlijeko. Četvrtog dana dijete dozvoljeno je da pojedete 8 banana i popijete 8 čaša obranog mlijeka. Ukoliko niste ljubitelj mlijeka, možete se odlučiti i za neki "light" jogurt. Iako banane sadrže puno kalorija, neophodne su kako bi nadomjestili kalcij i proteine, te zadovoljile želju za slatkišima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

5. dan

Piletina ili puretina. Petog dana dozvoljeno je konzumiranje pilećeg ili purećeg mesa, i ukupno šest rajčica tijekom cijelog dana. Pobrinite se da popijete čašu vode nakon svake pojedene rajčice.

6. dan

Meso + povrće. Od mesa također možete konzumirati samo piletinu ili puretinu s bilo kojim povrćem osim krumpira.

7. dan

Čarobna juha. Za "čarobnu juhu" trebate: 1-2 konzerve paradajza 0,6 glavica luka, 1 velika glavica kupusa, 1 vezica celera i jedna vrećica juhe s lukom. Povrće isjeckajte i stavite ga u vodu. Začinite prema vašem ukusu. Kuhajte sve zajedno oko deset minuta, a zatim dodajte juhu iz vrećice. Juha je gotova kad povrće potpuno omekša.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.