Makronovina učiteljica kuhanja Ana Janjatović-Zorica pokazat će ti kako pripremiti ukusnu jesensku juhu od bundeve i zobenog mlijeka. Ana je izabrala Hokaido bundevu - rijetku i vrlo traženu bundevu jarko narančaste kore i narančastog mesa, izrazito zdravu i bogatu karotenom
Ana Janjatović-Zorica je učiteljica kuhanja prirodne prehrane i ove godine obilježava 15 godina održavanja radionica u Makronovi.
Više informacija pročitaj na: www.makronova.com
Sastojci- 4 šalice Hokaido bundeve narezane na krupne kocke
- 2 šalice zobenog mlijeka
- 1 kockica temeljca za juhu
- voda po potrebi
- sok svježeg đumbira
- list peršina
Priprema
- 4 šalice Hokaido bundeve narezane na krupne kocke
- 2 šalice zobenog mlijeka
- 1 kockica temeljca za juhu
- voda po potrebi
- sok svježeg đumbira
- list peršina
Priprema
Bundevu oprati, oguliti i očistiti, te narezati na krupnije komade. Staviti u posudu i preliti zobenim mlijekom.
Zakuhati pa dodati kocku za juhu, poklopiti i smanjiti vatru. Kuhati dok bundeva ne omekša.
Izmiksati, pa po potrebi dodati vruće vode, da regulira gustoću. Izribati đumbir i ocijediti sok. Poslužiti ukrašenu listom peršina.