Zdravlje Zdravlje žena 28. travnja 2023.

U Poljskoj odstranili cistu na jajniku tešku sto kilograma

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Liječnici u Poljskoj odstranili su pacijentici cistu na jajniku tešku 100 kilograma, objavila je Sveučilišna klinička bolnica iz jugoistočnog poljskog grada Rzeszówa.

Šupljina ispunjena tekućinom formirala se na jajniku 24-godišnje žene, objavila je klinika. "Promjer tumora iznosio je oko jednog metra", rekla je dr. Anna Bogaczyk s odjela ginekologije. Kada se prije tjedan dana prijavila u bolnicu pacijentica visoka 1,58 cm težila je 182 kilograma. Pregled je bio izuzetno težak jer pacijentica nije mogla stati u skener CT, kazali su liječnici.

Možda te zanima... Kada ciste na jajnicima treba kirurški ukloniti? Zdravlje

"Kao liječnički tim, općenito smo znali što je posrijedi", rekao je Tomasz Kluz, voditelj ginekologije. Tijekom operacije, liječnici su odstranili oko stotinu litara tekućine, a zatim su uklonili cistu. Nisu ustanovili nikakvih patoloških promjena na pelvisu ili abdomenu. Pacijentica je kazala da se ranije nije usudila otići u bolnicu jer se bojala.

Operacija bolnica liječnica Možda te zanima... "Liječnici me nisu shvatili ozbiljno, ciste na jajnicima zamijenili za upalu mjehura i zatvor" Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.